Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», μετά από τη «βροχή» από καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών στη δομή φιλοξενίας ανηλίκων. Μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τη δομή στην πόλη του Βόλου, για την οποία μητέρες παιδιών δηλώνουν πως χρόνια έχουν να δουν τα παιδιά τους.

Το γεγονός ότι, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, δεν επέτρεπαν στα παιδιά να επικοινωνούν με τις μητέρες τους είχε επιβεβαιώσει ένα 8χρονο αγόρι που με κλάματα και τρεμάμενη φωνή εξιστόρησε τα όσα βίωσε στην περιβόητη τιμωρία με το «κλουβί» της «Κιβωτού» στον Βόλο. Μεταξύ άλλων, το παιδί ανέφερε πως το κλείδωναν στο διαβόητο κλουβί, όταν έκανε αταξίες και πως το «ξεχνούσαν» στην απομόνωση για ώρες, ότι του έδιναν να φάει χαλασμένο φαγητό, ότι το είχαν χωρίσει από τα αδέλφια του και ότι έχει υποστεί και σωματική βία από ανθρώπους της Κιβωτού του Κόσμου. Μάλιστα σε ένα βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό» φαίνονται παιδιά να παίζουν στο εν λόγω κλουβί της δομής στον Βόλο.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, της γυναίκας του και των γονιών του

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές αναφορικά με το... «κοσκίνισμα» που γίνεται στα οικονομικά της ΜΚΟ από την Οικονομική Αστυνομία, καθώς οι Αρχές προχώρησαν σε δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας του πατέρα Αντωνίου. Συγκεκριμένα, η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (σ.σ.: Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Ειδικότερα, ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών εκτός του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας αλλά και των γονιών του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου. Παράλληλα, δεσμεύονται και θυρίδες και οποιοδήποτε άλλο επενδυτικό προϊόν βρεθεί. Η δέσμευση έγινε προκειμένου να ελεγχθούν οι λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις. Να σημειωθεί ότι η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση των εταιρικών λογαριασμών της Οργάνωσης που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA