Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ενδεχόμενο η Κιβωτός του Κόσμου να λειτουργούσε και ως… φορολογικό πλυντήριο επιχειρήσεων που πραγματοποιούσαν εικονικές δωρεές, με το αζημίωτο βέβαια για τους διαχειριστές της, εξετάζει πέραν όλων των άλλων, η Οικονομική Αστυνομία. Οι υπόλοιποι έλεγχοι αφορούν σε φοροδιαφυγή της ίδιας της «Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης», οικειοποίηση χρηματικών ποσών που δίνονταν ως δωρεές για τα έργο της «Κιβωτού», αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν αυτά τα ποσά.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: 300.000 ευρώ σε προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Ειδικά για το θέμα της πιθανής κατάχρησης μεγάλων χρηματικών ποσών από τις δωρεές ιδιωτών και επιχειρήσεων, οι οποίες από το 2014 μέχρι σήμερα έφταναν μέχρι και τα 6.000.000 ευρώ ετησίως, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Reader πως αφορούν το αδίκημα της υπεξαίρεσης και για την ποινική δίωξη πιθανών δραστών θα χρειαστεί θα υποβληθεί μήνυση από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Έτσι, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και παραδοθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, θα ενημερωθεί και το νέο ΔΣ προκειμένου να προχωρήσει σε μηνύσεις, εάν βέβαια προκύψει ότι οι διαχειριστές της «Κιβωτού» έβαζαν στις τσέπες τις δωρεές.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξεσκονίζουν» παραστατικά - Εξετάζεται η εκμετάλλευση ακινήτων

Όμως για τις άλλες περιπτώσεις που ερευνώνται, δηλαδή τις εικονικές δωρεές, και τις φορολογικές παραβάσεις, εάν προκύψουν τέτοια στοιχεία θα διαβιβαστεί δικογραφία στον Εισαγγελέα και θα ασκηθούν ποινικές διώξεις. Γι αυτό το λόγο, ολόκληρη ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας αντιπαραβάλλουν ένα προς ένα όλα τα παραστατικά που κατασχέθηκαν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, αλλά και άλλα έγγραφα οικονομικής φύσεων που βρέθηκαν από τις έρευνες στις δομές φιλοξενίας της «Κιβωτού», με τις κινήσεις των λογαριασμών που είναι στο όνομα της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Παράλληλα και σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, γίνεται και φορολογικός έλεγχος αφού και οι δωρεές φορολογούνται, αλλά κυρίως στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει το ενδεχόμενο οικονομικής εκμετάλλευσης ακινήτων από την οποία θα εισέρρεαν σε ταμεία και λογαριασμούς, μεγάλα χρηματικά ποσά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA