Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Νότια Εύβοια, καθώς στις 7:23 το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε νέα ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ένα μόλις λεπτό αργότερα ένας ακόμη, μεγέθους 4,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρο είναι το ίδιο με τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, κοντά στο χωριό Ζάρακες, στην πλευρά του Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη: Κλειστά τα σχολεία στην Κάρυστο μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι σεισμολόγοι αφενός περιμένοντας να βεβαιωθούν ότι έχει γίνει ο κύριος σεισμός, αφετέρου γιατί η περιοχή δεν έχει κάποιον γνωστό ρήγμα που να δίνει σεισμούς.  «Δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με μία εκτόνωση αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι», σημείωσε ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας. Mιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η νότια Εύβοια δεν είναι μια περιοχή που θεωρείται σεισμογενής και συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός.

«Είναι προφανές ότι η περιοχή είναι σε σεισμική διέγερση. Χρειάζεται προσοχή στην περιοχή αυτή. Χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση» εξήγησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.Προσέθεσε πως έγινε αισθητός και στην Αττική τόσο λόγο του μικρού εστιακού βάθους όσο και της απόστασης του Λεκανοπεδίου Αττικής από το επίκεντρο του σεισμού, κοντά στα Στύρα Εύβοιας. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να αξιολογήσει εάν είναι ο κύριος σεισμός. Χρειάζεται μια προσοχή» σημείωσε στην ΕΡΤ.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.