Μενού
seismografos
Σεισμογράφοι | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αλλος ένας δυνατός σεισμός ήρθε να ταρακουνήσει για τα καλά τη νότια Εύβοια και μάλιστα έγινε αρκετά αισθητός στην Αττική. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για 5 Ρίχτερ στη νότια Εύβοια, σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ σημειώθηκε στις 10:06 το βράδυ της Τρίτης. Ωστόσο, το Ευρωμεσογειακό τον έδωσε αρχικά 5,2 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος είναι στα 8,9 χιλιόμετρα και ως επίκεντρο αναφέρεται η περιοχή 6 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων στην Εύβοια.

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός τώρα στην Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία στην Κάρυστο

Για την ακρίβεια, το επίκεντρο τοποθετείται στο χωριό Τσακαίοι των Μεσοχωρίων του Δήμου Καρύστου στη Νότια Εύβοια και το επίκεντρο 56 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας. Παράλληλα, αρκετά μεγάλης διάρκειας ήταν η σεισμική δόνηση. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί τρεις μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να φτάνει τα 2,6 Ρίχτερ, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA