Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να μοιάζει απίθανο, αλλά δεν είναι! Το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου, ο Φίλιππος Σωτηρόπουλος, ο οποίος τυγχάνει να είναι και προπονητής μπάσκετ, ενώ εδώ και περίπου μία εβδομάδα έχει παυθεί από τα καθήκοντά του  με τον ορισμό του νέου Δ.Σ., εκείνος συνεχίζει κανονικά να... διαπραγματεύεται ορισμένα από τα ακίνητα της ΜΚΟ, προκειμένου να προχωρήσει στην εκμίσθωσή τους! Μάλιστα, ο ίδιος δεν αρνείται ότι του ζητήθηκε να βοηθήσει με τη διαχείριση των ακινήτων, επειδή είχαν αυξηθεί πολύ οι δωρεές της ΜΟΚ και ο ίδιος είχε γνώσεις συμβούλου.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: 350.000 ευρώ σε κρύπτη στο σπίτι πατέρα Αντωνίου - πρεσβυτέρας Σταματίας στον Κολωνό

Συγκεκριμένα, η εκπομπή Live News, ήρθε σε επαφή μαζί του και... παζάρεψε την ενοικίαση για δύο ακίνητα, δύο καταστήματα στην Πάτρα τα οποία ανήκουν στην Οργάνωση. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για δυο καταστήματα (σ.σ. υπάρχει και μια μονοκατοικία στην ίδια πόλη) που αποτελούν περιουσία της ΜΚΟ, μετά από δωρέες που έγιναν το 2019 και το 2020 αντίστοιχα. Το ένα κατάστημα βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, περίπου 70 τετραγωνικά και αντικειμενική αξία ανέρχεται 24.360 ευρώ, ένα επίσης κατάστημα 90 τ.μ. σε ισόγειο πολυκατοικίας, αξίας 30.000 ευρώ. 

«Αρχική τιμή 300 ευρώ αλλά είναι συζητήσιμο»

Τι και αν άλλαξε το Δ.Σ; Στη δική του περίπτωση, το «ξήλωμα» από το διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού» δεν άλλαξε τη μεθοδολογία του. Ο κ. Σωτηρόπουλος, ο άλλοτε υπεύθυνος για τα ακίνητα της οργάνωσης από δωρεές, συνεχίζει να διαπραγματεύεται τιμές και να κλείνει συναντήσεις με ενδιαφερόμενους που θέλουν να νοικιάσουν, σαν να μην άλλαξε τίποτα. Όπως έκανε επί 6 χρόνια, στο πλευρό του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Μάλιστα, το Live News επικοινώνησε μαζί του. Σε μια σειρά από ενοικιαστήρια στην Πάτρα και την Αθήνα, το δικό του τηλέφωνο. Είναι ακίνητα που κατέληξαν στην «Κιβωτό» από δωρεές και τα προηγούμενα χρόνια, όπως άλλωστε και ο ίδιος είχε παραδεχτεί, ήταν υπεύθυνος για τα περεταίρω με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα Αντωνίου. «Τα ακίνητα αυτά τα είχαν κάνει δωρεά ή τα είχαν αφήσει μέσω διαθήκης στην Κιβωτό και η Κιβωτός τα διαχειρίζεται είτε βάζοντας οικογένειες είτε νοικιάζοντας τα», λέει ο ίδιος. Από προπονητής στην ανδρική ομάδα μπάσκετ της «Κιβωτού» σε θέση... κλειδί. Διαχειριστής των ακινήτων που κατέληγαν στην οργάνωση και πολλά από τα οποία νοικιάζονταν.

Σε μια προσπάθεια να φανεί αν συνεχίζει και σήμερα τα όσα έκανε, παρά την απομάκρυνσή του, η εκπομπή προσποιήθηκε τον υποψήφιο ενοικιαστή, για ακίνητο 90 τετραγωνικών στο κέντρο της Πάτρας. «Ναι, ναι αυτό είναι μία αποθήκη. Αυτό αρχική τιμή είναι 300 ευρώ αλλά από ότι ξέρω είναι συζητήσιμο, τώρα ανάλογα και το τι αποθήκη θα γίνει, τώρα αν… 280 κάπου εκεί είναι η τιμή του ενοικίου από ότι με έχουν ενημερώσει». Η συνομιλία μαζί του κράτησε 5 λεπτά και σε αυτά κλείνει ραντεβού και δίνει μια πρώτη γεύση για τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν για να κλείσει η συμφωνία.

«Δεν είναι θέμα τα 20-30 ευρώ... θα τα βρούμε από κοντά»

«Με τι αντικείμενο, επειδή είναι η πολυκατοικία, δεν ξέρω αν σας δίνει και άδεια. Λογικά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό, αλλά… Με ρούχα. Θα είναι βιοτεχνία η θα είναι κατάστημα λιανικής; Δεν είναι θέμα τι θέλουμε μπροστά. Είναι ό,τι είναι το νόμιμο, δεν υπάρχει το μπροστά και πίσω και κανονικά. Ό, τι είναι το νόμιμο. εγγύηση και ένα ενοίκιο. Αλλά τώρα αυτό δεν είναι τίποτα διαφορετικό από ό,τι παίρνει όλος ο κόσμος». Όπως λέει το ακίνητο ανήκει σε έναν οργανισμό, για λογαριασμό του οποίου κάνει τη διαπραγμάτευση. Όταν όμως ρωτήθηκε ποιος είναι αυτός ο οργανισμός, ο ίδιος δε δίνει απάντηση. «Όχι, όχι, όχι δεν είμαι ιδιοκτήτης. Ούτε μεσίτης είμαι, συνεργάτης είμαι και εκπροσωπώ οργανισμό. Να σας πω κάτι τώρα; Μου κάνετε 150 ερωτήσεις από το τηλέφωνο. Θα τα πούμε από κοντά, εάν θα υπάρξει επαφή, πολύ ευχαρίστως, να τα πούμε από κοντά και ό,τι απορίες έχετε να σας τις λύσω. Τώρα με παίρνετε στο τηλέφωνο και με ρωτάτε μόνο Ε9 που δεν μου ζητάτε. Αυτό εισπράττω. Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Αυτή είναι η τελευταία τιμή που έχω από τους ιδιοκτήτες».

Παρά την απομάκρυνσή του, παρά τις αλλαγές στην πυραμίδα της «Κιβωτού», ο ίδιος συνεχίζει όπως φαίνεται στα γνώριμα βήματα. «Να σας πω κάτι; Επειδή αυτή την στιγμή δεν είναι το θέμα μας τα 20-30 ευρώ να το συζητήσω κι εγώ αλλά θα πρέπει, επειδή είμαστε στην Αθήνα, θα πρέπει να βρεθούμε κάτω, να βρεθούμε από κοντά να το συζητήσουμε». Η συνομιλία μαζί του γεννά μια σειρά από ερωτήματα. Τι λόγους έχει να διαπραγματεύεται ακόμα ακίνητα που δεν του ανήκουν; Γιατί συνεχίζει να κλείνει συναντήσεις με ενδιαφερόμενους; Γιατί παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος ενός οργανισμού που αρνείται να κατονομάσει. Ο Φίλιππος Σωτηρόπουλος είχε απομακρυνθεί πριν από 10 ημέρες από το διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού», όταν η υπόθεση βρέθηκε στην κορυφή της επικαιρότητας. Τότε είχε προσπαθήσει να ρίξει τους τόνους. Παρόλα αυτά μέχρι και πριν από μερικές... ώρες συνέχιζε να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο και να διαπραγματεύεται. Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και καθημερινά τα στοιχεία της έρευνας γεννούν νέα ερωτήματα για την αθέατη όψη της «Κιβωτού» και τον άλλοτε υπευθύνων της.

«Παγώνουν όλα μέχρι νεωτέρας»

Το μεσημέρι της της Τετάρτης, η ίδια εκπομπή επικοινώνησε ξανά με τον κ. Σωτηρόπουλο και είπε ότι δεν εκπροσωπεί πια τον Οργανισμό. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτή την στιγμή  έχω την ενημέρωση ότι παγώνουν τα πάντα. Γιατί ο ιδιοκτήτης δεν θέλει αυτή την στιγμή να μισθώσει τίποτα. Η ενημέρωση που πήρα ήταν να μην μισθώνουν. Δεν είναι θέμα οικονομικό, όσο το ότι ο οργανισμός αποφάσισε να μην τα μισθώσει αυτά τα ακίνητα μέχρι νεωτέρας».

Ακίνητα εκατομμυρίων σε ολόκληρη τη χώρα

Ακίνητα που δεν υπάρχουν ούτε σε μεσιτικά γραφεία. Ο χάρτης της Αττικής θα είναι η αρχή της αποκαλυπτικής έρευνας που κάνει το LIVE NEWS με έγγραφα και ντοκουμέντα.

Ο χάρτης της Αττικής έχει στάσεις σε Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Μενίδι, Άλιμο, Ταύρο, Νίκαια, Πειραιά, Χολαργό και Υμηττό.

Πιο συγκεκριμένα, η Οργάνωση διαθέτει:

  • Στην Αττική, στη Νέα Ιωνία, γραφείο 53.500 τ.μ.
  • Στην Τούφα Χαλανδρίου διαμέρισμα 60 τ.μ.
  • Στην Πετρούπολη οικόπεδο 196 τ.μ.
  • Στο Μενίδι ισόγειο  62,5 τ.μ.
  • Στον Άλιμο διαμέρισμα 64,040 τ.μ. και αποθήκη υπογείου 13,230 τ.μ.
  • Στον Ταύρο δύο διαμέρισμα πρώτου ορόφου, θέση στάθμευσης και αποθήκη
  • Στη Νίκαια, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, δωρεά ισόγειο διαμέρισμα εμβαδού 78, 8 τ.μ. με μια αποθήκη 2 τ.μ. και το δικαίωμα υψούν πάνω από τον 3ο όροφο.
  • Στον Πειραιά δωρεά εν ζωή μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας υπογείου εμβαδού 127,000 τ.μ. και δωρεά οικοπέδου εμβαδού 117,000 τ.μ. με τετραώροφο κτίσμα συνολικού εμβαδού 369,40 τ.μ.
  • Στον Χολαργό δωρεά ενός διαμερίσματος πρώτου ορόφου εμβαδού 50 τ.μ. με υπόγεια αποθήκη εμβαδού 10,8 τ.μ. και υπόγεια θέση στάθμευσης εμβαδού 15 τ.μ.
  • Στον Υμηττό δωρεά ψιλής κυριότητας ενός οικοπέδου εμβαδού 165 τ.μ. Η δωρήτρια απεβίωσε και τώρα οι κληρονόμοι κάνουν αγωγή στην «Κιβωτό».

     

Ο χάρτης της Περιφέρειας

Ο χάρτης της Περιφέρειας έχει στάσεις σε Φλώρινα, Ατάλαντη, Ναύπλιο, Άργος, Καλαμάτα, Πάτρα, Κέρκυρα, Σούλι, Σαλαμίνα.

  • Στην Φλώρινα διαμέρισμα 46,000 τ.μ.
  • Στην Αταλάντη ισόγεια οριζόντια ιδιοκτησία εμβαδού 71,600 τ.μ.
  • Στο Ναύπλιο αγροτεμαχίου εμβαδού 2.000 τ.μ.
  • Στο Άργος οικόπεδο εμβαδού 488 τ.μ. μετά της επ’ αυτού ισόγειας οικίας εμβαδού 99,73 τ.μ. με σοφίτα εμβαδού 45 τ.μ. και με 4 εφαπτόμενες ισόγειες αποθήκες
  • Στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας κληρονομιά ποσοστού 30% εξ αδιαιρέτου σε ένα οικόπεδο εμβαδού 1.034 τ.μ. μετά της επ’ αυτού ισόγειας κατοικίας εμβαδού 91,70 και μιας ισόγειας αποθήκης εμβαδού 49,31 τ.μ.
  • Στην Καλαμάτα δωρεά εν ζωή από την οικογένεια Καρέλια αγροτεμαχίων εμβαδού  22.524 τ.μ. και αγροτεμάχιο εμβαδού 7.977 τ.μ.
  • Στην Μικρομάνη δωρεά ποσοστού 5/7 εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου εμβαδού 178 τ.μ. μετά του επ’ αυτού κτίσματος εμβαδού 70 τ.μ.
  • Στην Αμμόχωστο  και Λευκωσίας της Πάτρας δωρεά οικοπέδου εμβαδού 126 τ.μ. μετά της επ’ αυτού ισόγειας οικίας εμβαδού 95,33 τ.μ. και δόματος 12,70 τ.μ.
  • Στην Πάτρα ημιυπόγειο κατάστημα εμβαδού 51,830 τ.μ.
  • Στην Κέρκυρα ψιλή κυριότητα ενός διαμερίσματος 2ου ορόφου εμβαδού 62 τ.μ.
  • Στην Πάτρα ισόγειο καταστήματος εμβαδού 90 τ.μ.
  • Στη Σαλαμίνα ψιλή κυριότητα ενός οικοπέδου εμβαδού 420 τ.μ. μετά των επ’ αυτού ισογείων κτισμάτων

Η αξία αυτών των ακίνητων, σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες, είναι αμύθητη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA