Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι εργασίες στην Εθνική Οδό Αθηνών -  Κορίνθου, στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας εκεί που σημειώθηκε η κατολίσθηση λόγω της κακοκαιρίας, βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο η διέλευση των οχημάτων συνεχίζει να γίνεται με προβλήματα καθώς στην κυκλοφορία έχει δοθεί μία μόλις λωρίδα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Ολυμπίας Οδού, στόχος είναι την ερχόμενη Κυριακή, όταν και θα υπάρχει η επιστροφή προς την Αθήνα, να δοθεί σε κυκλοφορία και η μεσαία λωρίδα του οδοστρώματος.

Διαβάστε ακόμη: «Εχουμε μεγάλο κατολισθητικό κίνδυνο, θα μπορούσαμε να είχαμε και θύματα» - Επισήμανση Λέκκα για την Κακιά Σκάλα

Αντίθετα, η χρήση της αριστερής λωρίδας αναμένεται να αργήσει κι άλλο. Στόχος είναι να ανοίξει και πάλι τα Χριστούγεννα, και τότε να είναι και πάλι όλος ο δρόμος λειτουργικός. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας,  μιλώντας στην ΕΡΤ ο βράχος έπεσε από 100 μέτρα ύψος σε περιοχή εκτός των ορίων παραχώρησης του έργου.

«Οι φράχτες στα πρανή είναι από προηγούμενες εργολαβίες απο παλιά και το σημείο που έγινε η κατολίσθηση είναι εκτός της παραχώρησης του έργου, ήταν σωστά σχεδιασμένοι οι φράχτες, εμείς παρακολουθούμε τις μετακινήσεις. Η συντήρηση του έργου εντός των ορίων είναι δική μας. Υπάρχουν όρια παραχώρησης στα οποία έχουμε βάλει και φράχτες», είπε και πρόσθεσε πως εκτός των ορίων η ευθύνη είναι του υπουργείου και για να υπάρξει επέμβαση εκτός ορίων πρέπει να υπάρξει εντολή από το Δημόσιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA