Μενού
  • Α-
  • Α+

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση τεσσάρων παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα. Τα συγκεκριμένα παιδιά απομακρύνθηκαν από εκεί και μεταφέρθηκαν άρον άρον στην Αθήνα, στη δομή του Πειραιά, όπου φιλοξενούνται αποκλειστικά κορίτσια. Έπειτα, τα φυλάκισαν στη «Κιβωτό» στον Κολωνό, όπου τα κακοποιούσαν σωματικά, κατέληξαν να βρίσκονται κρυμμένα στο «αναμορφωτήριο του Αγίου Παντελεήμονα». 

Διαβάστε ακόμα: Κιβωτός του Κόσμου: Το απειλητικό μήνυμα που δέχτηκαν όσα παιδιά προχώρησαν σε καταγγελία

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα της Κυριακής», τα τέσσερα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα και έβγαιναν μόνο για να πάνε στη δουλειά που τους είχε βρει η «Κιβωτός». Ομως αυτό που δημιουργεί ερωτήματα είναι οι καταγγελίες-μαρτυρίες ότι τον άτυπο ρόλο των «δεσμοφυλάκων» είχαν αναλάβει συγκεκριμένοι εθελοντές. Μάλιστα, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικούς που προσέφεραν στη ΜΚΟ του πατρός Αντωνίου τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Το διαμέρισμα

Στην κατάθεση που έδωσε ο 19χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου» στην αστυνομία στις 16 Νοεμβρίου κάνει για πρώτη φορά λόγο για συγκεκριμένα παιδιά, τα οποία μπήκαν στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών που ερευνούν τη ζοφερή αυτή υπόθεση. Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής: «Θέλω να πω ότι όταν έφυγα από την "Κιβωτό", κάπου τον Φεβρουάριο του 2022, έκοψαν από το σχολείο τους στην Καλαμάτα 4 παιδιά (σε αυτό το σημείο αναφέρει τα ονόματα των παιδιών) και τα μετέφεραν από την Καλαμάτα στην Αθήνα. Εκεί για έναν μήνα τα είχαν κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντωνίου για να μάθουν κάποια πράγματα. Οτι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίζαμε και κάναμε κοπάνες. Τα παιδιά προκειμένου να σταματήσει το ξύλο έλεγαν και ψέματα, ότι δηλαδή έκλεβαν ηλικιωμένους και καταστήματα. Αυτά μου τα ’πε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο».

Ακόμα, ο 19χρονος συνέχισε: «Συγκεκριμένα μου είπε το παιδί αυτό για ένα περιστατικό όπου ο πατήρ Αντώνιος είπε: “Για φρεσκαρίστε του λίγο τη μνήμη” και άρχισαν να το χτυπάνε με ένα σίδερο στα καλάμια των ποδιών του μέχρι που μάτωσαν. Το ξύλο το έριχναν δύο τύποι από τη δομή. Τώρα δεν ξέρω πού είναι αυτά τα παιδιά, δεν έχουμε επικοινωνία και είναι όλοι τους 18 ετών, εκτός από ένα παιδί που είναι 16 ετών. Ενα άλλο παιδί ο πατέρας Αντώνιος δεν το έχει στους ξυλοδαρμούς και απ’ ό,τι έχω δει του συμπεριφέρεται πολύ άσχημα και με εξευτελιστικό τρόπο. Το φτύνει, φτερνίζεται πάνω του, το μειώνει και του “κόβει” σφαλιάρες. Στους άλλους δύο δεν τα κάνει αυτά».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ψάχνοντας την τύχη των παιδιών προκειμένου να δώσουν κατάθεση από τον περασμένο Απρίλιο, τα παιδιά αυτά βρίσκονται «κρυμμένα» σε ένα διαμέρισμα στην οδό Αχαρνών στον Άγιο Παντελεήμονα. Εκεί, διαμένουν μόνα τους, με εθελοντές αστυνομικούς φρουρούς και βγαίνουν μόνο για δουλειά. Μέχρι σήμερα, από τα τέσσερα συγκεκριμένα παιδιά μόνο ο ένας έχει κληθεί και έδωσε κατάθεση της Παρασκευή. Για το συγκεκριμένο παιδί που φιλοξενούνταν στο «αναμορφωτήριο του Αγίου Παντελεήμονα», ο 19χρονος στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στις 16 Νοεμβρίου στο Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής αναφέρει: «Να σας πω για το άλλο το παιδί που ανέφερα πιο πάνω, ότι τον έπεισε ο πατήρ και είχε μείνει στην "Κιβωτό" στη δομή της Καλαμάτας για ενάμιση χρόνο. Τώρα μένει με τη μάνα του. Το παιδί αυτό δεν θέλει να μιλήσει για όσα έχει περάσει. Είναι εντελώς αρνητικός. Από ό,τι μου είχε πει τον χτυπούσε κι αυτόν ο πατήρ Αντώνιος και τον έπιανε μέσα από το μαγιό στη θάλασσα. Εγώ είμαι σίγουρος ότι ο πατήρ Αντώνιος έχει παρενοχλήσει κι άλλα παιδιά και ότι δεν είμαι ο πρώτος. Θεωρώ ότι ο πατήρ Αντώνιος είναι παιδόφιλος, αφού παρενοχλούσε εμένα που ήμουν 16,5 και το άλλο το παιδί που ήταν 15,5 ετών».

Επίσης μέσα στη βδομάδα και τα υπόλοιπα τρία παιδιά θα περάσουν από την Εισαγγελία Ανηλίκων για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δύο εισαγγελέων. Παράλληλα, αναμένεται μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες να κληθεί για νέα συμπληρωματική κατάθεση ο 15χρονος που διαμένει στη δομή του Βόλου. Ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου, το περασμένο Σάββατο έδωσε μια πρώτη κατάθεση στο ειδικό κλιμάκιο του Ανηλίκων που μετέβη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Ομως η κατάθεση δόθηκε μέσα στη δομή, το παιδί ήταν ιδιαίτερα φοβισμένο και τρομοκρατημένο και οι πληροφορίες λένε ότι θα χρειαστεί και δεύτερη κατάθεση εκτός δομής προκειμένου να «ξεκλειδώσει» και να αποκαλύψει αν υπέστη ή όχι σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA