Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα αινιγματικό χαμόγελο είναι αυτό που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ιστορικών εδώ και 500 χρόνια και τους κάνει να αναρωτιούνται για τα… μυστικά που κρύβει.

Ο λόγος για το πιο γνωστό, το πιο συζητημένο, το πιο φωτογραφημένο έργο τέχνης στον κόσμο, τον πίνακα της Μόνα Λίζα που αποτελεί ιδιοκτησία του γαλλικού Κράτους και εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.

Η Μόνα Λίζα (γνωστή και ως Τζιοκόντα) είναι προσωπογραφία που ζωγράφισε ο Ιταλός καλλιτέχνης Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Πρόκειται για ελαιογραφία σε ξύλο λεύκης, που ολοκληρώθηκε μέσα στη χρονική περίοδο 1503-1519.

Ο πίνακας διαστάσεων 77 εκ. × 53 εκ., απεικονίζει μία καθιστή γυναίκα, η έκφραση του προσώπου της οποίας χαρακτηρίζεται συχνά ως αινιγματική.

Η Μόνα Λίζα θεωρείται το πιο διάσημο έργο ζωγραφικής και γύρω της υπάρχουν πολλά, άλυτα… μυστήρια!

Το ρητό «μία εικόνα χίλιες λέξεις» χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τους ανθρώπους και θα έλεγε κανείς ότι ισχύει τις περισσότερες φορές. Όχι όμως και για τη Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι.

Αιώνες τώρα οι κριτικοί τέχνης, οι ιστορικοί και το κοινό προσπαθούν να κατανοήσουν τις… λέξεις που κρύβονται πίσω από την εικόνα.

Μία βαθύτερη έρευνα γύρω από αυτή τη μυστηριώδη χαμογελαστή γυναίκα φέρνει στο φως τα «μυστήρια» του πίνακα, τα οποία είναι περισσότερα από όσα μπορούμε να… εντοπίσουμε με μία ματιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.