Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Νίκολα Στέρτζον, εξηγώντας την απόφαση, τόνισε: «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ανησυχώ περισσότερο για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε τώρα από ό, τι ήμουν τον Μάρτιο του περασμένου έτους».

Ακόμη, είπε ότι η αυξημένη δυνατότητα μετάδοσης της νέας παραλλαγήςτου κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει ότι οι τρέχοντες περιορισμοί επιπέδου 4 της Σκωτίας ενδέχεται να μην είναι αρκετοί για να φέρουν τον δείκτη R κάτω από το 1.

«Είναι σημαντικό να περιορίσουμε περαιτέρω την επαφή μεταξύ διαφορετικών νοικοκυριών για να σταματήσουμε την εξάπλωση και να επαναφέρουμε την κατάσταση υπό έλεγχο, ενώ εμβολιάζουμε περισσότερα άτομα», δήλωσε η Σκωτσέζα πρωθυπουργός. «Εν ολίγοις, πρέπει να επιστρέψουμε για μια περίοδο σε μια κατάσταση πολύ πιο κοντά στο lockdown του περασμένου Μαρτίου. Πρέπει να δράσουμε άμεσα», συμπλήρωσε.

Οι πολίτες θα κληθούν, βάσει νόμου, να μείνουν στο σπίτι, με εξαιρέσεις για άσκηση και τα απαραίτητα ταξίδια. Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία για τους περισσότερους μαθητές, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου (το νωρίτερο).

Στη Σκωτία καταγράφηκαν 1.905 νέα κρούσματα του ιού τη Δευτέρα (4/1), με το 15% των τεστ να είναι θετικά. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν περιορισμό στις συγκεντρώσεις (επιτρέπονται μέχρι και 6 άτομα) και κοινωνικές υπηρεσίες με ψυχολογική υποστήριξη για όσους τη χρειάζονται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA