Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες ώρες μετά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, το Κογκρέσο επικύρωσε την εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως 46ου Προέδρου των ΗΠΑ. 

Με την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν, ολοκληρώθηκε μια μέρα που δεν έχει προηγούμενο στην αμερικανική ιστορία. Μια μέρα με εισβολείς στο Καπιτώλιο που δρούσαν στο όνομα του προέδρου Τραμπ, βανδαλίζοντας γραφεία Γερουσιαστών, σπάζοντας παράθυρα, λεηλατώντας έργα τέχνης και παίρνοντας για λίγη ώρα τον έλεγχο της αίθουσας της Γερουσίας όπου πόζαραν εναλλάξ στη θέση του προέδρου, εκεί που λίγο αργότερα βρέθηκε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς

Οι Γερουσιαστές που φυγαδεύτηκαν την ώρα της εισβολής, επέστρεψαν μετά την εκτόνωση της κατάστασης για να επικυρώσουν το εκλεκτορικό σώμα που προέκυψε από τις εκλογές της 3ης του Νοέμβρη και το οποίο μερίδα Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών επρόκειτο να αμφισβητήσουν. 

Αποστάσεις από τον Τραμπ κρατούν οι Ρεπουμπλικάνοι

Το αναπάντεχο της εισβολής των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, όχι μόνο επιτάχυνε τις διαδικασίες αλλά άμβλυνε και την αντιπαράθεση μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων. Τόσο ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, Μάικ Πενς που προήδρευε της διαδικασίας όσο και ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, διαχώρισαν τη θέση τους από τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ. 

«Σ' αυτούς που προκάλεσαν χάος στο Καπιτώλιο σήμερα λέω: Δεν κερδίσατε» δήλωσε ο Πενς όταν η συνεδρίαση της Γερουσίας επανεκκίνησε μετά τα επεισόδια και λίγη ώρα αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ τους είχε πει πόσο «τους αγαπάει». «Η βία δεν κερδίζει ποτέ. Η ελευθερία κερδίζει» συμπλήρωσε ο Μάικ Πενς. 

Ο Γερουσιαστής Μιτς ΜακΚόνελ από την πλευρά του, μίλησε για αποτυχημένη εξέγερση και σημείωσε: «Προσπάθησαν να χτυπήσουν τη δημοκρατία μας και απέτυχαν». 

Διαβάστε Ακόμα

Η «αμερικανική δημοκρατία υπό πολιορκία»: Ο διεθνής Τύπος κατακεραυνώνει τον Ντόναλντ Τραμπ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Παραμέρισε η αστυνομία για να περάσουν οι οπαδοί του Τραμπ;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA