Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε από την Άγκυρα το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο 24TV, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 είναι έτοιμα να ενεργοποιηθούν:
«Οι S-400 είναι έτοιμοι προς χρήση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποφασίσουν πότε θα υπάρξει τέτοια αναγκαιότητα», δήλωσε ο Ντεμίρ.
Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις του αμυντικού τομέα συνεχίζουν να εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος, που αφορά την κατασκευή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, παρά την απόφαση της Ουάσιγκτον να τις αποκλείσει από το πρόγραμμα αυτό.
Σημειώνεται πως η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο TASS την είδηση: «Πράγματι (ο Ισμαήλ Ντεμίρ) έκανε αυτή την δήλωση σήμερα στην Άγκυρα».
Διαβάστε ακόμα
Τουρκία: Καλεί την Ελλάδα σε διάλογο μέσα στον Ιανουάριο
Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν έχουμε λάβει καμία πρόσκληση από την Τουρκία
- Κόλαφος από Τζίμα: «Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στην Κρήτη βρίσκεις... ΟΠΕΚΕΠΕ - Μετά φταίει η Κοβέσι!»
- CBS: Τα έξι σημεία που περιλαμβάνει το «μνημόνιο κατανόησης» ΗΠΑ - Ιράν - Πώς θα ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
- «Υγειονομική βόμβα» στη Σαντορίνη: Τουρίστες σκόρπισαν τέφρα στα σοκάκια και έγιναν viral
- Μενεγάκη: Το μήνυμα στον Δέλλα για τον χαμό της Μαστροκώστα - «Πίστευα πως θα τα καταφέρει»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.