Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι δημοσκοπήσεις διεξήχθησαν από το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo και το TBS, ραδιοτηλεοπτικό φορέα της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Διοργανωτές και Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιμένουν ότι οι αναβληθέντες Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεικινήσουν στις 23 Ιουλίου.

Το Τόκιο βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα σφοδρό κύμα πανδημίας, που ώθησε την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι θα διεξαχθούν οι Αγώνες.

Η Ιαπωνία έχει ελέγξει τον κορονοϊό σχετικά καλά, αλλά η αύξηση κρουσμάτων έχει επιφέρει μεγαλύτερο σκεπτικισμό σχετικά με την αναγκαιότητα διεξαγωγής των ΟΑ και τον κίνδυνο να εισέλθουν στη χώρα 15.000 αθλητές, διαιτητές, αξιωματούχοι, χορηγοί και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, εάν συνυπολογίσουμε και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ιαπωνία, μια χώρα 126 εκατομμυρίων, έχει αποδώσει περίπου 3.800 θανάτους στον κορονοΪό. 

Στην τηλεφωνική έρευνα του ΤΒS και σε δείγμα 1.261 ατόμων, το 81% απάντησε αρνητικά στην ερώτηση εάν οι Αγώνες μπορούν να γίνουν.  Στη δημοσκόπηση του Kyodo, το 80,1% των 715 ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να ακυρωθούν ή να επαναπρογραμματιστούν. Τον Δεκέμβριο, μόλις πριν από έναν μήνα δηλαδή, το 63% ζητούσε ακύρωση ή αναβολή.

Η Ιαπωνία δαπανά επίσημα 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και αρκετοί κυβερνητικοί έλεγχοι δείχνουν ότι ο αριθμός είναι περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Ολόκληρο το ποσό, εκτός από 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι δημόσιο χρήμα.

Η ΔΟΕ, με έδρα την Ελβετία, αποκομίζει το 91% των εσόδων της από την πώληση δικαιωμάτων εκπομπής και χορηγιών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.