Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο διαδίκτυο ψάχνουν για τη λεία τους: ανθρώπους που θα ήταν ικανοί να διαπράξουν παιδεραστία. Τους παρασύρουν σε ένα σημείο συνάντησης, περικυκλώνουν τα θύματά τους και στη συνέχεια χτυπούν.

Ο Γιαν, ένας 73χρονος συνταξιούχος, ήταν δημοφιλής στη συνοικία  του Άρνεμ, όπου διέμενε. Στα τέλη Οκτωβρίου, βρέθηκε μισοπεθαμένος μπροστά από το διαμέρισμά του. Ο πρώην δάσκαλος υπέκυψε στα τρταύματά του στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.

Μπροστά από το διαμέρισμά του, οι γείτονες έβαλαν λουλούδια και κράτησαν σιγή ενός λεπτού. Οι έξι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν γρήγορα: ο νεότερος ήταν 15 ετών. Ήταν οι λεγόμενοι κυνηγοί παιδεραστών.

Όπως παραδέχτηκαν οι ίδιοι, του είχαν στήσει παγίδα. Σε ένα chatroom για τους ομοφυλόφιλους είχαν ζητήσει επαφή με το ψεύτικο προφίλ ενός ανήλικου αγοριού. Ο Γιαν συμφώνησε να κάνει σεξ μαζί του. Αργότερα κατέθεσαν ότι στο σημείο συνάντησης, η συμμορία είχε έντονο διάλογο μαζί του, που είχε θανάσιμη κατάληξη για τον συνταξιούχο.

Οι «εκδικητές» πολλαπλασιάζονται

Ομάδες των λεγόμενων κυνηγών παιδεραστών ξεπηδούν διαρκώς στην Ολλανδία. Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, η αστυνομία κατέγραψε 250 τέτοιες περιπτώσεις.

«Αυτό ξεφεύγει από τον έλεγχο. Μόνο την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία κατέγραψε τρεις περιπτώσεις. Οι άνδρες που υποτίθεται ότι ήθελαν να κάνουν σεξ με παιδιά δελεάστηκαν σε παγίδα και κακοποιήθηκαν. Τα πραγματικά νούμερα είναι προφανώς υψηλότερα από όσα έχουν καταγραφεί γιατί πολλά θύματα δεν αποκαλύπτουν τι έχει συμβεί από ντροπή, φόβο ή επειδή εκβιάζονται», δήλωσε ο Σίμεν Κλοκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην ανατολική περιοχή της χώρας. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός από τους φερόμενους ως δράστες του Άρνεμ βλέπει την πλήξη ως μια από τις βασικές αιτίες.

Η διαδικασία των λεγόμενων κυνηγών πιαδόφιλων ακολουθεί συνήθως το ίδιο μοτίβο. Μέσω Facebook ή Instagram μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν ομοϊδεάτες και συνεργάτες. Αυτοαποκαλούνται pedohunter 2.0, pedohuntgooi ή jager030. Ορισμένες ομάδες έχουν χιλιάδες οπαδούς.

«Νοιαζόμαστε για τα παιδιά»

Το κίνητρό τους φέρεται να είναι η προστασία των παιδιών. «Νοιαζόμαστε για τα παιδιά», δήλωσε ο 27χρονος Μαξ Βίνεν από μια ομάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Άμστερνταμ. «Ένας τύπος όπως αυτός καταστρέφει τη ζωή των παιδιών. Μην αφήνετε τα παιδιά μόνα τους», δήλωσε ο ίδιος, πατέρας μιας μικρής κόρης, σε εφημερίδα του Άμστερνταμ.

Από τη στιγμή που κλειστεί το ραντεβού, οι άνδρες, συχνά φορώντας στρατιωτικές στολές, περικυκλώνουν το θύμα τους και του επιτίθενται, επικαλούμενοι το δικαίωμά τους να συλλαμβάνουν φερόμενους παραβάτες.

Κάποιοι στη συνέχεια καλούν την αστυνομία. Τα πάντα βιντεοσκοπούνται και «ανεβαίνουν» στο Διαδίκτυο, συχνά με το πλήρες όνομα και τη διεύθυνση του θύματος.

Η παιδεραστία, δηλαδή το σεξουαλικό ενδιαφέρον για τα παιδιά, δεν τιμωρείται από μόνη της, παρά μόνον όταν οι ενήλικες προσβάλλουν σεξουαλικά παιδιά ή, για παράδειγμα, καταναλώνουν ταινίες που δείχνουν σεξουαλική βία κατά των παιδιών.

«Τα περισσότερα από τα αποκαλούμενα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάζονται από τις ομάδες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Δικαστήριο. Η αστυνομία και ο εισαγγελέας ζήτησαν επειγόντως να σταματήσει το ανθρώπινο κυνήγι», τόνισε ο Κλοκ.

Πηγή: Merkur

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA