Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μπόρις Τζόνσον εντοπίστηκε να φοράει ένα καπέλο και μάσκα προσώπου, ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του επτά μίλια μακριά από τη Ντάουνινγκ Στριτ χθες το απόγευμα.

Μια πηγή είπε στην Evening Standard ότι ο Τζόνσον ασκείτο, συνοδευόμενος από την ασφάλεια του. Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός λέγεται ότι εξέφρασε την έκπληξή του για τον μεγάλο αριθμό των ατόμων στο πάρκο, κάτι που επισήμανε και σε μια συνάντηση αργότερα.

Ωστόσο, η επίσημη κυβερνητική οδηγία αναφέρει ότι η άσκηση πρέπει να περιορίζεται σε μία φορά την ημέρα και εντός της περιοχής όπου βρίσκεται ο τόπος κατοικίας. Σε μια επίσκεψη στο κέντρο εμβολιασμού Ashton Gate στο Μπρίστολ σήμερα το απόγευμα, ο Τζόνσον επανέλαβε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ακόμα χειρότερες για το βρετανικό σύστημα υγείας:

«Είναι μια πολύ επικίνδυνη στιγμή επειδή όλοι μπορούν να αισθανθούν ότι το εμβόλιο έρχεται και μπορούν να δουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εμβολιάζει μεγάλο αριθμό εκείνων που το χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ρωτήθηκε για την «ποδηλατάδα» του Τζόνσον, ενώ του επισημάνθηκε μια περίπτωση δύο γυναικών που απειλήθηκαν με πρόστιμο, αφού εντοπίστηκαν 8 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. 

«Εάν πήγες για μια μεγάλη βόλτα και κατέληξες επτά μίλια μακριά από το σπίτι, αυτό είναι εντάξει, αλλά θα πρέπει να παραμείνεις στην περιοχή. Δεν πρέπει να πάτε από τη μια πλευρά της χώρας στην άλλη ενδεχομένως να πάρετε τον ιό μαζί σας», είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA