Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εκτελεστική διευθυντής του πάρκου, Λίζα Πίτερσον, δήλωσε στο Associated Press τη Δευτέρα ότι οκτώ γορίλες που ζουν μαζί στο πάρκο πιστεύεται ότι έχουν τον ιό και αρκετοί έχουν βήχα.

Φαίνεται ότι η λοίμωξη προήλθε από ένα μέλος της ομάδας φροντίδας άγριας ζωής του πάρκου που επίσης διαγνώστηκε θετικό στον ιό, αλλά ήταν ασυμπτωματικό και φορούσε συνεχώς μάσκα. Το πάρκο έχει κλείσει για το κοινό από τις 6 Δεκεμβρίου ως μέρος των προσπαθειών περιορισμού των κρουσμάτων.

Οι κτηνίατροι παρακολουθούν στενά τους γορίλες και θα παραμείνουν στο περιβάλλον τους στο πάρκο, βόρεια του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε ο Πίτερσον. Προς το παρόν, τους δίνονται βιταμίνες, υγρά και τρόφιμα, αλλά δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τον ιό.

«Εκτός από κάποια συμφόρηση και βήχα, οι γορίλες είναι καλά», δήλωσε ο Πίτερσον.

Ενώ άλλα άγρια ζώα έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, αυτή είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση μετάδοσης σε μεγάλους πιθήκους και είναι άγνωστο αν θα έχουν κάποια σοβαρή αντίδραση.

Οι εμπειρογνώμονες της άγριας ζωής έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τον κορονοϊό που μολύνει τις γορίλες, ένα απειλούμενο είδος που μοιράζεται το 98,4% του DNA τους με τους ανθρώπους και είναι εγγενώς κοινωνικά ζώα.

Το πάρκο σαφάρι τη Δευτέρα πρόσθεσε νέα προληπτικά μέτρα για το προσωπικό του, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης ασπίδων προσώπου και γυαλιών ματιών όταν εργάζονται σε επαφή με τα ζώα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA