Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 58χρονη από την περιοχή Σεντ Ζόζεφ, κοντά στη Λιόν, δεν υπήρχε στα μάτια του γαλλικού κράτους από το 2017, μετά από μια μακρόχρονη νομική διαμάχη που αφορούσε έναν πρώην υπάλληλο στην εταιρεία καθαρισμού της.

«Πήγα να δω έναν δικηγόρο που μου είπε ότι θα επιλυθεί γρήγορα καθώς ήμουν στον γιατρό μου που πιστοποιούσε ότι ήμουν ζωντανή. Αλλά επειδή υπήρξε μια [νομική] απόφαση, αυτό δεν ήταν αρκετό», δήλωσε η Πουσέν στους δημοσιογράφους.

Ο δικηγόρος της, Σιλβέν Κορμιέ, ήταν επίσης έκπληκτη: «Είναι μια τρελή ιστορία. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ποτέ δεν πίστευα ότι ένας δικαστής θα κηρύξει κάποιον νεκρό χωρίς πιστοποιητικό. Αλλά ο ενάγων ισχυρίστηκε ότι η κ. Πουσέν ήταν νεκρή, χωρίς να παράσχει καμία απόδειξη και όλοι την πίστευαν. Κανείς δεν έλεγξε», είπε στο γαλλικό πρακτορείο. 

Η απόφαση του Εφετείου στη Λιόν να κηρύξει την Πουσέν νεκρή ήρθε τον Νοέμβριο του 2017 μετά από περισσότερο από μια δεκαετία νομικής διαμάχης με έναν δυσαρεστημένο πρώην υπάλληλο.

Ένα βιομηχανικό δικαστήριο του 2004 είχε διατάξει την Πουσέν να αποζημιώσει το πρώην μέλος του προσωπικού περίπου 14.000 ευρώ ως αποζημίωση. Καθώς η υπόθεση ήταν εναντίον της εταιρείας της και όχι προσωπικά, η απόφαση δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Το 2009, ο υπάλληλος επανήλθε με νέα μήνυση, αλλά η υπόθεση απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Το 2016, πιστεύοντας ότι η Πουσέν πέθανε, ένα εφετείο διέταξε τον γιο και τον σύζυγό της να πληρώσουν τις ζημιές. Το επόμενο έτος, ο εργαζόμενος ενημέρωσε το βιομηχανικό δικαστήριο ότι οι επιστολές της προς το πρώην αφεντικό της ήταν αναπάντητες και πως η Πουσέν είχε πεθάνει. Έτσι, η ταυτότητά της ακυρώθηκε, όπως και η άδεια οδήγησης, ο τραπεζικός της λογαριασμός, η ασφάλιση υγείας της και άλλα επίσημα έγγραφα που ήταν απαραίτητα για να αποδείξει την ύπαρξή της.

Καθώς ο δικηγόρος της επιδίωξε αυτή την εβδομάδα να την «αναστήσει» επίσημα, η Πουσέν κατηγόρησε τον πρώην υπάλληλο ότι εφηύρε τον θάνατό της σε μια προσπάθεια να κερδίσει αποζημίωση από τους κληρονόμους της. Ο δικηγόρος του υπαλλήλου υποστήριξε ότι η Πουσέν ήταν υπεύθυνη για τον «θάνατό» της και είχε παραστήσει τη νεκρή για να αποφύγει την καταβολή των ζημιών, κατηγορίες που η ίδια έχει αρνηθεί.

«Δεν έχω χαρτιά ταυτότητας, καμία ασφάλιση υγείας, δεν μπορώ να αποδείξω στις τράπεζες ότι είμαι ζωντανή. Δεν είμαι τίποτα», δήλωσε η Πουσέν.

Πηγή: Guardian

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.