Η σχέση του απερχόμενου προέδρου με τον αντιπρόεδρό του έχει εδώ και καιρό μπει σε ταραχώδη τροχιά και, σύμφωνα με το δημοσίευμα των NYT, το αποκορύφωμα ήταν το πρωί της 6ης Ιανουαρίου, πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοργίστηκε όταν ο Μάικ Πενς αρνήθηκε να μπλοκάρει την επικύρωση του αποτελέσματος των εκλογών. Σε μια σειρά συναντήσεων, ο πρόεδρος τον πίεσε ανελέητα και τελικά, λίγο πριν ο Πενς μεταβεί στο Καπιτώλιο για να επιβλέψει τη διαδικασία της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Θα μείνεις στην ιστορία είτε ως πατριώτης είτε ως μ@@νι» φέρεται να του είπε ο Τραμπ προσπαθώντας, έστω και την τελευταία στιγμή να τον επηρεάσει.
Στη συνέχεια ο απερχόμενος πρόεδρος εξέφρασε δημόσια το μένος του για τον αντιπρόεδρο Πενς και μάλιστα, κάποιοι από τους οργισμένους οπαδούς του, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, φώναζαν «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς».
Στη συνέχεια, όταν λίγο μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, ο Πενς φυγαδεύτηκε στο υπόγειο του Καπιτωλίου, ο Τραμπ αντί να ελέγξει αν είναι ασφαλής, τον προσέβαλε με αναρτήσεις στο Twitter.
- Έτσι έφτασαν οι Αρχές στους δολοφόνους του Λάλα: «Κλειδί» η επίθεση σε οπαδό του Ολυμπιακού στο Παγκράτι
- Όταν η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ αποκαλούσε τους Έλληνες «τζαμπατζήδες, τεμπέληδες που πρέπει να τιμωρηθούν»
- Ο μοναδικός στρατός που «φοβήθηκε» ο Μέγας Αλέξανδρος στην εκστρατεία του
- Σε Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνας και Πεκίνου η 37χρονη της ενόργανης που εμπλέκεται στο κύκλωμα με τις απάτες – Ήταν πρώτο όνομα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.