Πρόκειται για το αυστηρότερο lockdown που έχει επιβληθεί σε κάποια χώρα, με εξαίρεση το lockdown τον περασμένο Φεβρουάριο στην Κίνα, καθώς οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο με ειδική άδεια και μόνο για μία ώρα για «περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης» όπως για παράδειγμα για να πάνε στο φούρνο, σε φαρμακείο, στο γιατρό ή το αεροδρόμιο.
Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αυστηροποιήσει τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας καθώς τα νοσοκομεία της χώρας «ξέμειναν» από κρεβάτια με τα ημερήσια κρούσματα την περασμένη εβδομάδα να καταγράφουν ρεκόρ με 5.440 περιπτώσεις μόλυνσης,
Όπως γράφει το Associated Press, ακόμα και πριν τον κορονοϊό, ο Λίβανος αντιμετώπιζε μια άνευ προηγουμένου οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Τα νοσοκομεία, που θεωρούνταν από τα καλύτερα στη Μέση Ανατολή, δυσκολεύονταν να πληρώσουν το προσωπικό, να διατηρήσουν τον εξοπλισμό και να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες.
Από σήμερα, Πέμπτη η Αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου σε όλη την χώρα, προκειμένου να ελέγχει την κυκλοφορία των οχημάτων. Για πρώτη φορά, τα σούπερ μάρκετ κλείνουν τις πόρτες τους και θα δέχονται μόνον παραγγελίες για παράδοση στο σπίτι.
Πηγή: Assosiated Press
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.