Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι επισκέπτες πληρώνουν μεταξύ 600 και 1000 ευρώ κατά μέσο όρο για μια νύχτα στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του ελβετικού χιονοδρομικού κέντρου Σεντ Μόριτζ.

Οι αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα δύο πολυτελείς ξενώνες εκεί μετά την ανίχνευση μιας εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής κορονοϊού. Περίπου 95 επισκέπτες και 300 υπάλληλοι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία «Badrutt's Palace» και «Grand Hotel des Bains Kempinski» προς το παρόν, επειδή τουλάχιστον 24 μολύνσεις έχουν εντοπιστεί ανάμεσα στους ενοίκους.

Σύμφωνα με το «Blick», λέγεται ότι είναι η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του ιού. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έχει ομοιότητες με τη μετάλλαξη που εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, με τη διαφορά ότι έχει αναπτυχθεί ανεξάρτητα. Και οι δύο λέγεται ότι είναι σημαντικά πιο μεταδοτικές από την αρχική έκδοση του Sars-CoV-2.

Την Κυριακή (17/1) το βράδυ, οι πρώτες περιπτώσεις έγιναν γνωστές. Τώρα έχουν ξεκινήσει rapid tests στην πόλη των 5.000 κατοίκων. Το Γραφείο Υγείας ανακοίνωσε ότι «ο πληθυσμός και οι επισκέπτες του Σεντ Μόριτζ συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμασία». Ο κόσμος κλήθηκε να εγγραφεί μέσω ίντερνετ και να έρθει για δωρεάν δοκιμές σε ένα τοπικό γυμναστήριο και ένα κατάστημα ποτών την Τρίτη (19/1).

Επιπλέον, τα σχολεία και οι σχολές σκι έχουν ήδη κλείσει μέχρι νεωτέρας και έχει επιβληθεί υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Πηγή: Associated Press

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.