Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με έγγραφα που διαβάστηκαν στο δικαστήριο, ο Τζέιμς Μπρίτζες πίστευε ότι σχεδιάζει με κάποιο μέλος του ISIS επίθεση στο μνημείο για την 11η Σεπτεμβρίου στο Μανχάταν. Όμως ο υποτιθέμενος συνομιλητής του ήταν ένας πράκτορας του FBI και μυστικός πληροφοριοδότης.

Ο Μπρίτζες περιέγραφε ότι θα μπορούσε «να γίνει εκτελεστής και μετά να φύγει και να εξαπολύσει και μια δεύτερη επίθεση». Άρχισε να ψάχνει στο διαδίκτυο πώς να στήσει μια ενέδρα ή πώς γίνεσαι «σκληρός τζιχαντιστής» και σε κάποιο σημείο φέρεται να παραδέχθηκε στον πράκτορα του FBI ότι «σιχαίνεται που πρέπει να φοράει τη σημαία των ΗΠΑ στον ώμο του» αναφερόμενος στη στρατιωτική του σχολή.

Επιπλέον φέρεται να μοίρασε στους δήθεν τζιχαντιστές ένα εγχειρίδιο στρατιωτικής εκπαίδευσης και ένα βίντεο με οδηγίες πάλης, θέλοντας να τους βοηθήσει να σκοτώσουν όσους περισσότερους Αμερικανούς στρατιώτες μπορούσαν.

«Ευτυχώς, το άτομο με το οποίο επικοινωνούσε ήταν υπάλληλος του FBI και καταφέραμε να αποτρέψουμε την υλοποίηση των κακών επιθυμιών του» δήλωσε ο βοηθός διευθυντή του FBI, Γουίλιμ Σουίνι Τζιούνορ..

Ο Μπρίτζες, γνωστές και ως Κόουλ Κονζάλες, συνελήφθη την Τρίτη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για παροχής υλικής υποστήριξης σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση και απόπειρα δολοφονίας Αμερικανών στρατιωτών.

Πηγή: New York Post

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA