Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι ορισμένοι περιορισμοί του κορονοϊού θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ ακόμη και αν το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι σε θέση να καταστείλει τα ποσοστά μετάδοσης. Ακόμα, πρόσθεσε ότι σήμερα είναι αδύνατο να γνωρίζουμε το πότε θα επιτραπούν τα μεγάλα γεγονότα.

Η Στάρτζον προέτρεψε τους πελάτες των σούπερ μάρκετ να φορούν μάσκα που καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους, να ψωνίζουν μόνοι τους και να περιορίζουν τις επισκέψεις τους σε μία φορά την εβδομάδα.

Η Σκωτία ανακοίνωσε 71 επιπλέον θανάτους και 1.480 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Το Φεστιβάλ Glastonbury ακυρώθηκε χθες για δεύτερη συνεχή χρονιά λόγω της πανδημίας, αλλά οι διοργανωτές του φεστιβάλ TRNSMT, που θα γίνει τον Ιούλιο, εξακολουθούν να ελπίζουν ότι μπορεί να προχωρήσει εάν αρθούν οι περιορισμοί εγκαίρως.

Ωστόσο, ερωτηθείσα σήμερα κατά την ενημέρωση για το αν τα θερινά μουσικά φεστιβάλ θα πρέπει να ακυρωθούν από τώρα, η Στάρτζον απάντησε ότι «κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι η κατάσταση σε έξι μήνες, παρά τον καλύτερο καιρό και τη διάδοση του εμβολίου.»

Οι αρχές της Σκωτίας δήλωσαν ότι 358.454 άτομα στη χώρα είχαν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου μέχρι τις 8.30 π.μ. την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, 23.583 περισσότερα από την προηγούμενη ημέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.