Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μυστήριο της πτήσης MH370 εξακολουθεί να «γεννά» σενάρια και θεωρίες για το τι ακριβώς συνέβη και χάθηκε από τα ραντάρ. Αυτή τη φορά ένας δημοσιογράφος που ενεπλάκη στις έρευνες για το αεροσκάφος υποστηρίζει, σε ένα νέο βιβλίο ότι καταρρίφθηκε στο Βιετνάμ σε μία επιχείρηση συγκάλυψης.

Το αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση MH370 μεταφέροντας 239 επιβάτες και πλήρωμα εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 ενώ κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Η δημοσιογράφος Φλορένς ντε Σανζί, υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο κατέληξε στον Κόλπο της Ταϊλάνδης στα ανοικτά του Βιετνάμ αφού ένα «αεροπλάνο ή ένας πύραυλος ή ένα νέο σύστημα λέιζερ το κατέρριψε».

Σύμφωνα ωστόσο με τη Μαλαισιανή κυβέρνηση η «πτήση MH370 κατέληξε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό».

Η δημοσιογράφος, που άρχισε την έρευνά της μία εβδομάδα αφότου το αεροσκάφος εξαφανίστηκε, υποστηρίζει ότι «κάποιοι θέλησαν να μην πέσουν σε λάθος χέρια τα παράνομα εμπορεύματα που μετέφερε»

«Εκείνη την περίοδο δοκιμαζόταν ένα νέο σύστημα λέιζερ. Η κατάρριψη του αεροσκάφους θα μπορούσε να ήταν μια γκάφα ή η τελευταία λύση ώστε... το ξεχωριστό φορτίο που μετέφερε να μην πέσει σε λάθος χέρια» λέει η ντε Σανζί.

Ο Πίτερ Τσονγκ, φίλος του πιλότου της μοιραίας πτήσης MH370, Zaharie Ahmad Shah, το όνομα του οποίου επίσης έχει εμπλακεί σε διάφορα σενάρια, είπε στη ντε Σανζί όταν μία εβδομάδα μετά την τραγωδία πετούσε πάνω από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης όταν το πλήρωμα του είπε «κοιτάξτε τα συντρίμμια στα αριστερά σας».

Η δημοσιογράφος πιστεύει ότι τα φρούτα που βρίσκονταν στο αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκαν ως κάλυψη για τη μεταφορά παράνομων προϊόντων όπως κέρατα ρινόκερου ή χαυλιόδοντες ελέφαντα. Επίσης είναι καχύποπτη για 2,5 τόνους μικρών ηλεκτρικών ειδών επί του αεροσκάφους που δεν είχαν περάσει από ακτίνες Χ.

Πηγή: Daily Star

Διαβάστε ακόμα

Τραγωδία στη Βραζιλία: Συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε ποδοσφαιρική ομάδα - Έξι νεκροί

Κορονοϊός: Ψεύτικα εμβόλια στο «dark web» με 80 ευρώ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.