Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αφορμή δόθηκε από την κυκλοφορία ενός βίντεο στο TikTok, το οποίο έχει πλέον πάνω από 3,5 εκατομμύρια προβολές και δείχνει τον χρήστη Τζέρι Μαλ να δοκιμάζει μια συζητήσιμη τεχνική καλλωπισμού.

Στο κλιπ, ο Μαλ πασαλείβει τα χείλη του με κρέμα ανόρθωσης σε μια προσπάθεια να τα φουσκώσει.

«Είδα μια ταινία όπου ένα κορίτσι έβαλε κρέμα ανόρθωσης στα χείλη της και τα έκανε πραγματικά μεγάλα, οπότε τώρα θα το δοκιμάσω. Ξέχασα ποια ταινία ήταν», φαίνεται να λέει ο ίδιος.

Καθώς εφαρμόζει την κρέμα, εξηγεί την αίσθηση, λέγοντας: «Τσούζει κάπως. Δεν είναι απαίσιο, αλλά θα δούμε.»

Μετά από λίγα λεπτά ισχυρίζεται ότι βλέπει μια διαφορά, λέγοντας: «Έχουν περάσει πέντε λεπτά και φαίνονται μεγαλύτερα.»

Ωστόσο, το σχέδιό του να αφήσει την κρέμα για μερικά ακόμη λεπτά ματαιώνεται καθώς τα χείλη του αρχίζουν να τσούζουν, ωστόσο ο Μαλ δηλώνει ευχαριστημένος με την τελική εμφάνιση.

Το βίντεο έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια από άτομα που ασχολούνται με παρόμοιες τεχνικές ομορφιάς και σχολίασαν ότι μπαίνουν στον πειρασμό να αντιγράψουν τον Μαλ. Ωστόσο, οι γιατροί έχουν την ακριβώς αντίθετη άποψη, προειδοποιώντας ότι η μέθοδος δεν είναι ασφαλής.

Ένας χρήστης του TikTok, που είναι δερματολόγος, είπε ότι η κρέμα «πιθανώς δεν είναι ασφαλής για κατανάλωση». Απευθυνόμενος στα 3,5 εκατομμύρια ακολούθους του, έγραψε: «Δεν ξέρω ακριβώς ποια κρέμα χρησιμοποιείται στο βίντεο, αλλά όλες οι κρέμες ανόρθωσης λειτουργούν χρησιμοποιώντας αγγειοδιαστολή, η οποία αυξάνει τη ροή του αίματος σε μια περιοχή. Η αυξημένη ροή αίματος θα οδηγήσει σε διόγκωση της περιοχής και αυτό διαρκεί περίπου μία ώρα. Όλα τα οφέλη θα είναι εντελώς προσωρινά. Αυτές οι κρέμες δεν έγιναν για να καταναλωθούν από το στόμα και πιθανότατα δεν είναι ασφαλείς.»

Ο Ρος Πέρι, παθολόγος και ιατρικός διευθυντής της Cosmedics δήλωσε στη Metro: «Η τοποθέτηση ανορθωτικής κρέμας στα χείλη σας είναι εντελώς γελοία και μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη για διάφορους λόγους. Τα άτομα που την εφαρμόζουν, θα μπορούσαν να υποστούν μια αλλεργική αντίδραση όπως τσούξιμο, πόνο, φουσκάλες και οίδημα. Άλλες παρενέργειες από την απορρόφηση της κρέμας καθώς εισέρχεται στο σώμα μπορούν να δημιουργήσουν πονοκεφάλους, προβλήματα αρτηριακής πίεσης και ακόμη και πιθανά καρδιακά προβλήματα. »

Πηγή: Mirror

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA