Όπως είπε, τα «μη ουσιώδη» ταξίδια θα εξαλειφθούν, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, αρκετά άτομα αψήφησαν τους κανόνες και μετέφεραν εξοπλισμό για σκι στο εξωτερικό.
Σε δήλωσή της προς τους βουλευτές, είπε ότι όσοι δεν ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους κινδυνεύουν να σταλούν πίσω στο σπίτι τους και πλέον όλοι είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν δήλωση για τους σκοπούς του ταξιδιού.
«Η μετάβαση σε τόπο διακοπών δεν είναι ένας λόγος για να ταξιδέψετε», διευκρίνισε.
Οι κανόνες αποκλεισμού απαγορεύουν ήδη τα διεθνή ταξίδια, εκτός αν είναι για δουλειά. Η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνο για ένα μικρό αριθμό λόγων.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν οι αεροπορικές εταιρείες και άλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα έχουν τη μονομερή δυνατότητα να αποφασίσουν εάν κάποιος έχει πραγματικό λόγο για ένα ταξίδι ή θα καταλήξει να παραπεμφθεί στην Αστυνομία.
Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμη ετοιμάσει ένα δείγμα της φόρμας αναχώρησης και δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσει το σύστημα.
Η Πατέλ δήλωσε επίσης ότι οι Βρετανοί που επιστρέφουν από τις περίπου 30 χώρες της «κόκκινης λίστας» θα αναγκαστούν να μείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία για 10 ημέρες με δικά τους έξοδα.
Είναι ένα μέτρο που θα επηρεάσει μόνο τους Βρετανούς ταξιδιώτες, καθώς οι αλλοδαποί πολίτες έχουν ήδη απαγορευτεί να εισέλθουν συνολικά.
«Σήμερα ανακοινώνω περαιτέρω δράση για την ενίσχυση των μέτρων υγείας που έχουμε ήδη στα σύνορα, αλλά για τη μείωση της ροής των επιβατών, έτσι ώστε μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων για τους οποίους είναι απολύτως απαραίτητο να ταξιδέψουν, να το κάνουν.»
Κάτω από την ώθηση για την καταστολή των ταξιδιών, οι αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να πληρώσουν πρόστιμα εάν δεν επιβάλουν σωστά τους κανόνες, ειδικά από τη στιγμή που εκατοντάδες influencers ισχυρίστηκαν ότι πήγαν στο Ντουμπάι για λόγους εργασίας, επικαλούμενοι τις φωτογραφίες που επρόκειτο να ανεβάσουν στο Instagram.
«Ακόμη και στο St Pancras, βλέπουμε ανθρώπους με εξοπλισμό σκι», είπε η Πατέλ.
«Βλέπουμε πολλούς influencers στα μέσα δικτύωσης να δείχνουν σε ποια μέρη του κόσμου βρίσκονται. Η μετάβαση στις διακοπές δεν είναι έγκυρος λόγος για να ταξιδέψετε», επανέλαβε.
«Ο λόγος του ταξιδιού θα ελέγχεται από τους μεταφορείς πριν από την αναχώρηση και αυτή η προσέγγιση αντικατοπτρίζει αποτελεσματικά τους ελέγχους των αφίξεων που ισχύουν ήδη με το έντυπο εντοπισμού επιβατών», κατέληξε η Βρετανίδα ΥΠΕΣ.
Πηγή: Daily Mail
Διαβάστε ακόμα
Γαλλία: «Στον πάγο» τα σχέδια για επαναλειτουργία της εστίασης
Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής τρίτου lockdown στη Γαλλία
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.