Οι υπουργοί της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι είναι πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής αλλά και τεχνοκράτες.
Σε ό,τι αφορά τις θέσεις κλειδιά, στο υπουργείο Εσωτερικών παραμένει η πρώην νομάρχης Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, στο Εξωτερικών το στέλεχος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο. Στο υπουργείο Άμυνας, επικεφαλής θα είναι και πάλι ο κεντροαριστερός υπουργός Λορέντσο Γκουερίνι.
Ο μάνατζερ μεγάλων εταιριών τηλεπικοινωνιών, Βιτόριο Κολάο, αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Μετάβασης, ενώ από τη Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφουν στην κυβέρνηση η Μάρα Καρφάνια, (υπουργός υπεύθυνη για τον νότο) και ο Ρενάτο Μπρουνέτα, ως υπουργός Δημόσιας Διοίκησης. Το σημαντικό υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο τεχνοκράτης και πρώην υπεύθυνος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Ντανιέλε Φράνκο.
Ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι, στέλεχος της Λέγκα, είναι ο νέος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, ενώ ο μάνατζερ αμυντικών βιομηχανιών, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, είναι ο νέος υπουργός Οικολογικής Μετάβασης.
Άλλοι δυο τεχνοκράτες επελέγησαν για τα υπουργεία Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ ο κεντροαριστερός Ντάριο Φραντσεσκίνι παραμένει στο υπουργείο Πολιτισμού, όπως και ο Ρομπέρτο Σπεράντσα (από την Ιταλική Αριστερά) στο υπουργείο Υγείας.
Επιβεβαιώνεται η αρχική πρόβλεψη για ένα «μικτό κυβερνητικό σχήμα», πολιτικών και τεχνοκρατών. Η ψήφος εμπιστοσύνης αναμένεται να δοθεί από τη Γερουσία και τη Βουλή της Ρώμης την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε ακόμα
Ιταλία: O Ντράγκι αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία
- Κοινωνικός Τουρισμός: Βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων - Πώς γίνεται η ένσταση
- Eurovision: Ο γιος της εκπροσώπου της Λετονίας τραγουδάει το Ferto και ρίχνει το ίντερνετ
- Πειραιάς: Νεαρή έπεσε από όροφο πολυκατοικίας στην Καλλίπολη
- ΛΕΞ: Χαμός με τις επτά συναυλίες που ανακοίνωσε - Αναλυτικά το πρόγραμμα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.