Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου και θα συμμετέχουν, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις.
Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί την ώρα που το σκάφος Τσεσμέ βρίσκεται στο Αιγαίο.
Αντιδράσεις τουρκικών ΜΜΕ για τον Έβρο
Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος έχει «ξεσηκωθεί» εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την επικείμενη άφιξη αμερικανικών δυνάμεων στον Έβρο. Μεταγωγικά πλοία των ΗΠΑ που θα μεταφέρουν ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα, κάποια εκ των οποίων θα μείνουν στην Ελλάδα για ασκήσεις, αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Στο πλαίσιο αυτό, πρωτοσέλιδο της Yeni Safak αναφέρει: «Αυτή η προετοιμασία για ποιον είναι;», ενώ η Hurriyet κυκλοφορεί με δημοσίευμα «Απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη».
Διαβάστε Ακόμα
Στο μικροσκόπιο της Αθήνας οι κινήσεις της Άγκυρας
Ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις και το ροκάνισμα του χρόνου
- Αποστολία Ζώη: Με ράστα μαλλιά στη Ζανζιβάρη - «Νιώθω σαν βασίλισσα της ζούγκλας»
- Συγκλονίζει Έλληνας κάτοικος στο Νεπάλ: «Αποκολλήθηκε βράχος από τον παγετώνα και πήρε σβάρνα χωριά, γέφυρες, σχολεία»
- Δημήτρης Κόκοτας: «Καταλάβαινε, αντιδρούσε, δεν υπήρξε μέρα που δεν πήγα να τον δω», λέει η σύζυγός του
- Συνέλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τον Λεωνίδα στο «10 Λεπτά Κήρυγμα»;
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.