Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στην πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία (40 εκατ. κάτοικοι), τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.114 ασθενείς, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τα 50.991.
Ο αριθμός αυτός είναι χονδρικά το ένα δέκατο του συνόλου των θανάτων στις ΗΠΑ από την εκδήλωση της πανδημίας.
Ως χθες στην Καλιφόρνια είχαν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 συνολικά 3.460.326 άνθρωποι.
Το ορόσημο αυτό ξεπεράστηκε μόλις μερικές ημέρες αφού οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 500.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Πέρασαν δέκα μήνες προτού η πολιτεία φθάσει τους 25.000 νεκρούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά λιγότεροι από δύο μήνες προτού ο απολογισμός να διπλασιαστεί.
Αν και η Καλιφόρνια καταγράφει τον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων της πανδημίας σε όλη τη χώρα σε απόλυτους αριθμούς, είναι στην 25η θέση κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της.
Διαβάστε ακόμα:
Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για Κουφοντίνα: Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή
- Φόβοι για serial killer στη Θεσσαλονίκη: Την εμπλοκή του 52χρονου και στη δεύτερη νεκρή εξετάζουν οι αρχές
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Φάνης Λαμπρόπουλος: Τα πρώτα σχόλια για την αποχώρηση της Ελένης Βουλγαράκη - «Δεν ήταν εύκολο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.