Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η Γαλλίδα ευρωβουλευτής και συν-πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, «αποφάσισα να εγκαταλείψω τη θέση μου ως εισηγήτρια, προκειμένου η υπόθεση να προχωρήσει γρήγορα και να μην διευκολύνει νομικά εμπόδια, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόσθετες καθυστερήσεις».

Νέα εισηγήτρια με βάση τη σειρά των ευρωβουλευτών της JURI, ορίστηκε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Μαρί Τουσέ.

«Δεν μετανιώνω για τις δηλώσεις μου για τον Λαγό»

«Ο ευρωβουλευτής Λαγός αμφισβήτησε την αμεροληψία μου βάσει προηγούμενων δηλώσεών μου, που αντικατοπτρίζουν την ακλόνητη δέσμευσή μου ενάντια στην ακροδεξιά και τις νεοναζιστικές αναβιώσεις της στην Ελλάδα», δήλωσε, ακόμη, η Ομπρί.

«Δεν μετανιώνω για αυτές τις δηλώσεις: Mαρτυρούν τη μακρά πάλη μου ενάντια στην ακροδεξιά.

Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής Λαγός θα μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αμφισβητήσει, σε διαδικαστικό επίπεδο, την τελική απόφαση του Κοινοβουλίου σχετικά με την ασυλία του».

Λαγός: Η αντιφασίστρια εισηγήτρια κρίθηκε ακατάλληλη

Ο ίδιος ο Ιωάννης Λαγός, με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε πως «πως η αντιφασίστρια Μανόν Ομπρί, η οποία επεδίωκε την άρση της ασυλίας μου και ήταν εισηγήτρια, εξαιρέθηκε, καθώς κρίθηκε ακατάλληλη μετά από στοχευμένες ενέργειές μας, οι οποίες απέδειξαν την εμπάθειά της», κλείνοντας με ένα σκωπτικό «ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ».

https://twitter.com/IoannisLagos3/status/1371540907225456647?ref_src=twsrc^tfw

Τι κρίνεται στην αυριανή ακρόαση

Μετά την αυριανή ακρόαση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, θα ακολουθήσει γνωμάτευσή της, που θα προτείνει άρση ή μη της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η σχετική ψηφοφορία στην ολομέλεια επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας, κάτι που υπολογίζεται ότι θα συμβεί τον Μάιο.

Πηγή: dikastiko.gr

Διαβάστε ακόμα

ΠΟΥ και ΕΜΑ τοποθετούνται για το εμβόλιο της AstraZeneca

Σε «κατάσταση πολιορκίας» τα νοσοκομεία: Λιγότερες από 10 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.