Ο Βρετανός πρωθυπουργός επέμεινε ότι είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να λαμβάνουν το εμβόλιο όταν έρθει η σειρά του, ενώ πρόσθεσε ότι το βρετανικό εμβόλιο είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό», κάτι που διαπίστωσε και ο ΕΟΦ.
Είπε ότι είναι λογικό να ζητάει κανείς διαβεβαίωση για τα εμβόλια, αλλά επισήμανε τα ευρήματα από τις ρυθμιστικές αρχές στη Βρετανία και την Ευρώπη, οι οποίες επιβεβαίωσαν σήμερα ότι τα οφέλη «υπερβαίνουν κατά πολύ τους κινδύνους».
«Είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε όλοι τα εμβόλιά μας μόλις έρθει η σειρά μας. Εγώ θα εμβολιαστώ αύριο. Το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι ασφαλές, αυτό της Pfizer είναι ασφαλές, αυτό που δεν είναι ασφαλές είναι η μόλυνση με κορονοϊό», τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον.
Περισσότερες από δώδεκα χώρες της ΕΕ-συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας - έχουν αναστείλει τη χρήση του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης/AstraZeneca μετά από αναφορές ορισμένων ατόμων ότι υπέστησαν θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό.
Ο επικεφαλής της ιατρικής ρυθμιστικής αρχής της Βρετανίας, Δρ Τζουν Ρέιν, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το εμβόλιο βρίσκεται πίσω από αυτά τα φαινόμενα.
Διαβάστε ακόμα:
Γαλλία: Σε καραντίνα για ακόμα έναν μήνα το Παρίσι
Φρικτές εικόνες στην Τουρκία: Ξυλοκόπησε την πρώην σύζυγό του δημοσίως
- Ομαδικός βιασμός στα Χανιά: Ενώπιον ανακριτή οι κατηγορούμενοι - Σοκαριστικά βίντεο στο κινητό του ενός
- Όσκαρ 2026: Ο Σον Πεν κέρδισε το τρίτο του βραβείο αλλά δεν πήγε να το παραλάβει - Οι φήμες για την απουσία του
- Όσκαρ 2026: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ντι Κάπριο με τη σύντροφο του, Βιτόρια Σερέτι
- Ελίνα Παπίλα για Γιώργο Λιάγκα: «Μετά από μια διαδρομή τόσων ετών, έτσι φανταζόσουν τη ζωή σου;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.