Έπειτα από τον (υποθαλάσσιο) σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών που σημειώθηκε κοντά στις ακτές του νομού Μιγιάγκι, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, από το οποίο μπορεί να προκληθούν κύματα ύψους περίπου ενός μέτρου, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA).
Ο σεισμός, ο οποίος έγινε αισθητός και στο Τόκιο, σημειώθηκε στις 18:09 τοπική ώρα (11:09 ώρα Ελλάδας) στον Ειρηνικό Ωκεανό και υπολογίζεται ότι είχε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων.
Ο σεισμός αυτός σημειώθηκε σε περιοχές που είχαν ήδη πληγεί από την καταστροφή του 2011, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε ακόμα:
Μυστήριο με σεφ που αγνοείται εδώ και δύο εβδομάδες – Εξαφανίστηκε από το γιοτ του συντρόφου της
- Δέος στην Ακρόπολη: Το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα ολοκληρώθηκε μετά από 220 χρόνια
- Πέθανε η Ντέιβ Τσέις σε ηλικία 35 ετών: Ήταν το «κοριτσάκι του The Ring»
- Πέθανε ο Ανδρέας Μαζαράκης: Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο
- Στα μαχαίρια Λατινοπούλου - Παϊτέρης: «Μοιάζετε για γύφτισσα» – «Από γύφτο δεν περίμενα τίποτα καλύτερο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.