Η Αυστριακή ιολόγος, Ντοροτέ φον Λάερ, αναμένει ένα ήσυχο καλοκαίρι, παρ' όλα αυτά εάν επικρατήσουν σε αυτό το χρονικό διάστημα παραλλαγές του κορονοϊού στις οποίες οι μεμονωμένοι εμβολιασμοί δεν επιδρούν, θα μπορούσε να υπάρξει ένα περαιτέρω κύμα της πανδημίας το ερχόμενο φθινόπωρο.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φον Λάερ σημειώνει ότι θα πρέπει κανείς να προετοιμαστεί για αυτό και, για παράδειγμα, να σχεδιάσει μετα-εμβολιασμούς με πιο αποτελεσματικά εμβόλια.
Παραλλαγή της βρετανικής μετάλλαξης δημιουργεί ανησυχίες
Παράλληλα επισημαίνει ότι μία ειδική παραλλαγή της μετάλλαξης του ιού B.1.1.7., η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία, εξαπλώνεται επί του παρόντος στην Αυστρία.
Με αυτήν την παραλλαγή B.1.1.7-E484K, υπάρχει φόβος ότι οι εμβολιασμοί δεν θα μπορέσουν να είναι αποτελεσματικοί, καθώς πρόκειται για ένα «ανοσολογικό μετάλλαγμα διαφυγής», διευκρινίζοντας το γεγονός ότι ο ιός δεν αναγνωρίζεται πλέον εύκολα από τα αντισώματα που σχηματίζονται μετά τον εμβολιασμό.
- Ομαδικός βιασμός στα Χανιά: Ενώπιον ανακριτή οι κατηγορούμενοι - Σοκαριστικά βίντεο στο κινητό του ενός
- Παναγόπουλος: Η πρώτη αντίδραση για τα αδήλωτα εισοδήματα - «Μακάρι να είχα 3 εκ. ευρώ»
- Συγκλονίζει η Ηλιάδη για την κακοποίηση από τον Λαζαρίδη: «Φοβόμουν για το παιδί που είχα στην κοιλιά μου»
- Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Η γυναίκα του χαροπαλεύει κι αυτός ζήτησε 1.000€ για συνέντευξη»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.