Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας Βρετανός αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε μια απαγορευμένη νεοναζιστική οργάνωση και κατοχή εξτρεμιστικού υλικού, μεταξύ άλλων του μανιφέστου του Νορβηγού μακελάρη Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Ο 22χρονος Μπέντζαμιν Χάναμ, ένας αστυνομικός σε δοκιμαστική υπηρεσία στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, πιστεύεται πως είναι ο πρώτος εν ενεργεία Βρετανός αστυνομικός που καταδικάζεται για τρομοκρατία.

Κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στη National Action, μια ακροδεξιά οργάνωση που απαγορεύτηκε το 2016, αφότου επιδοκίμασε τον φόνο της Τζο Κοξ, της βουλευτίνας η οποία δολοφονήθηκε από έναν άνδρα με ναζιστικές πεποιθήσεις.

Επρόκειτο για την πρώτα ακροδεξιά οργάνωση που απαγορεύτηκε στη Βρετανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 2018 ένα από τα μέλη της δήλωσε ένοχο για τον σχεδιασμό της δολοφονίας μιας άλλης βουλευτίνας με σπαθί και για απειλές να σκοτώσει έναν αστυνομικό.

Ο Χάναμ καταδικάστηκε επίσης από το δικαστήριο του Λονδίνου ότι είπε ψέματα στις αιτήσεις του στην αστυνομία και ότι κατείχε έγγραφα που σχετίζονταν με την τρομοκρατία, έγινε γνωστό από την αστυνομία. Επιπλέον, ο 22χρονος δήλωσε ένοχος σε άλλες κατηγορίες περί κατοχής άσεμνων φωτογραφιών ενός παιδιού.

Η ποινή του Χάναμ, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα ανακοινωθεί στις 23 Απριλίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA