Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένταση και επεισόδια στη Ρώμη ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και ιδιοκτήτες εστιατορίων και μικρών επιχειρήσεων που συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη ζητώντας να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να λειτουργήσουν και πάλι τα καταστήματά τους.

Περίπου 200 άτομα από όλη την Ιταλία συγκεντρώθηκαν για τη διαμαρτυρία, με τίτλο «io apro!» (Ανοίγω!), κρατώντας ιταλικές σημαίες και φωνάζοντας «είμαστε όλοι εργαζόμενοι!» εν μέσω μιας έντονης παρουσίας αστυνομικών σε μια πλατεία κοντά στο Montecitorio Palace, το κατώτερο κοινοβούλιο.

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων σήκωσαν συμβολικά τα χέρια τους ψηλά, προκειμένου να στείλουν το μήνυμα ότι απορρίπτουν την βία, και επανέλαβαν ότι αυτό που αιτούνται είναι να δουλέψουν άμεσα και πάλι, για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Πέντε άτομα προσήχθησαν ενώ εξακριβώθηκαν τα στοιχεία περίπου εκατό διαδηλωτών. Αρκετοί προσπάθησαν να φτάσουν μέχρι τη Βουλή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.