Oι σταθεροί αριθμοί νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία τροφοδοτούν τις ελπίδες ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν θα υπερφορτωθούν, είπε ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Νοσοκομείων της Γερμανίας (DKG) στην εφημερίδα Bild.
«Η πλειονότητα των νοσοκομείων στη Γερμανία νιώθει, μια πρώτη, ήπια εκτόνωση» είπε ο Γκέραλντ Γκας.
«Βλέπουμε εδώ και περίπου δύο εβδομάδες σχετικά σταθερούς αριθμούς αναφορικά με τις νέες μολύνσεις, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε αυτοπεποίθηση ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για μια εκθετική αύξηση του αριθμού των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας».
Η Bild γράφει ότι 5.019 ασθενείς με νέο κορονοϊό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία, ένας αριθμός μικρότερος από την κορύφωση των 5.106 στις 19 Απριλίου, εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας.
Εντούτοις, ο Γκας υπογράμμισε ότι η πίεση στα νοσοκομεία και το προσωπικό παραμένει πολύ υψηλή.
- 9 Έλληνες celebrities που ήρθαν αντιμέτωποι με UFO
- Προ των πυλών ιστορικός καύσωνας διαρκείας: Η προειδοποίηση του WMO για την Ελλάδα
- Ελληνίδα άφησε άφωνο τον Χάρι Στάιλς: Πούλησε φωτογραφία με τις πατούσες της για να πάει στη συναυλία του
- Βενεζουέλα: Εκατόμβες νεκρών μετά τον διπλό σεισμό - Το Σάββατο μεταβαίνουν διασωστικά συνεργεία από την Ελλάδα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.