Το Σίδνεϊ θα τεθεί απόψε Σάββατο (26/6) σε σκληρό lockdown για δύο εβδομάδες, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν ένα γρήγορα διαδιδόμενο ξέσπασμα της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της πολιτείας.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο κέντρο του Σίδνεϊ και στα ανατολικά προάστια της πόλης βρίσκονταν ήδη σε lockdown εξαιτίας του ξεσπάσματος των κρουσμάτων, όμως οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως τα μέτρα πρέπει να επεκταθούν μετά την καταγραφή περισσότερων κρουσμάτων Covid-19, καθώς τα σημεία έκθεσης στον κορονοϊό αυξήθηκαν πέραν των αρχικών περιοχών ανησυχίας.
Το lockdown, το οποίο ανακοινώθηκε από την πρωθυπουργό της πολιτείας Νέα Νότια Ουαλία Γκλάντις Μπερετζικλιάν, θα περιλάβει επίσης τις περιφέρειες Γαλάζιλα Όρη, Κεντρική Ακτή και Γουόλονγκονγκ, που περιβάλλουν το Σίδνεϊ.
Οι περιορισμοί στο Σίδνεϊ, όπου ζουν περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, είναι οι πιο πρόσφατοι σε μια σειρά σύντομων, αλλά σκληρών lockdown που επιβάλλονται τους τελευταίους μήνες σε πόλεις της Αυστραλίας για την αντιμετώπιση μικρών ξεσπασμάτων του κορονοϊου.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.