Συγγενής ενός δημοσιογράφου που εργάζεται για το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle έπεσε νεκρός από σφαίρες μαχητών Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, μετέδωσε σήμερα, Πέμπτη (19/8) το τηλεοπτικό δίκτυο. Οι Ταλιμπάν πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι στο δυτικό Αφγανιστάν αναζητώντας τον δημοσιογράφο, που εργάζεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ένα δεύτερο μέλος της οικογένειάς του τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση.
Άλλοι συγγενείς του άνδρα κατάφεραν να τραπούν σε φυγή την τελευταία στιγμή και διαφεύγουν, σύμφωνα με την Deutsche Welle. «Η δολοφονία ενός στενού συγγενή ενός εκ των συντακτών μας από τους Ταλιμπάν είναι απίστευτα τραγική και δείχνει τον οξύ κίνδυνο που διατρέχουν όλα τα μέλη του προσωπικού μας και οι οικογένειές τους στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο διευθυντής του δικτύου Πέτερ Λίμπουργκ.
«Οι Ταλιμπάν προφανώς διεξάγουν ήδη μια οργανωμένη αναζήτηση για δημοσιογράφους στην Καμπούλ και επίσης στις επαρχίες», πρόσθεσε. «Ο χρόνος εξαντλείται!».
- Δεν ήταν τυχαίο το τροχαίο των οπαδών του ΠΑΟΚ: Τράκαραν στον «δρόμο του θανάτου» της Ρουμανίας
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Το «καρφί» Λιάγκα για Καλημέρα Ελλάδα: «Δεν οφείλεται σε μας η καθυστέρηση, αλλά στην προηγούμενη εκπομπή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.