Το συμβούλιο αποφυλάκισης της Καλιφόρνιας έδωσε το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση του Σιρχάν Σιρχάν, του ανθρώπου που δολοφόνησε τον Ρόμπερτ Κένεντι, τον μικρότερο αδελφό του Τζον Φιτζγκέραλντ Κένεντι, κατά τη διάρκεια μιας προεδρικής εκστρατείας το 1968.
Διαβάστε ακόμη: Νεκρή η εγγονή του Ρόμπερτ Κένεντι κι ο 8χρονος γιος της
Ο Σιρχάν Σιρχάν, 77 ετών σήμερα, καταδικάστηκε στις 17 Απριλίου 1969 για τη δολοφονία του γερουσιαστή της Νέας Υόρκης. Είχε καταδικαστεί σε θάνατο αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1972, μετά από μια σύντομης διάρκειας κατάργηση της θανατικής ποινής στην Καλιφόρνια. Μετά από μια περίοδο εξέτασης 90 ημερών, η απόφαση για αποφυλάκιση του Σιρχάν που εξέδωσε το συμβούλιο το οποίο προηγουμένως είχε απορρίψει 15 φορές το αίτημα του κατάδικου, θα παραπεμφθεί στον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, ο οποίος έχει την εξουσία να το αρνηθεί ή να το τροποποιήσει.
Ο Παλαιστίνιος μετανάστης Σιρχάν Σιρχάν δολοφόνησε τον «Μπόμπι» Κένεντι στο ξενοδοχείο Ambassador στο Λος Άντζελες, καθώς ο γερουσιαστής έκανε προεκλογική εκστρατεία για να τεθεί υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση. Ο καταδικασμένος δολοφόνος είχε δικαιολογήσει τότε την πράξη του στην οποία προέβη λόγω της υποστήριξης του Ρόμπερτ Κένεντι στην πώληση στρατιωτικών αεροσκαφών στο Ισραήλ.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αίτησής του για αποφυλάκιση το 2016, ο Σιρχάν είπε ότι είχε καταναλώσει πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ τη νύχτα που διέπραξε το έγκλημα και ευχόταν «να μην είχε συμβεί τίποτα». Υποστήριξε επίσης ότι η ομολογία του κατά τη διάρκεια της δίκης του έγινε εξαιτίας ενός δικηγόρου που του έδωσε κακές συμβουλές και τον έπεισε ότι ήταν ένοχος.
- Διαρροή ερωτικού βίντεο πυροδοτεί διπλή παραίτηση και ένταση στην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου
- Οι κόντρες για τα Ίμια, το... ευγενικό SMS στους γαλάζιους κι αυτό που ενώνει Καμμένο-Κασσελάκη
- «Γιάννη άκουσες; Τούρκοι κομάντος πατήσανε ελληνικό έδαφος»: Ο Γιάννης Πολίτης θυμάται το βράδυ των Ιμίων
- Καιρός: Καθολική επιδείνωση με χιόνια – Η πιο επικίνδυνη ημέρα της κακοκαιρίας
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.