Πάρα τις υποδείξεις και προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας στην Τουρκία να μην γίνει το άνοιγμα στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ερσίν Τατάρ, προχώρησαν σε εργασίες. Με άλλα λόγια, η Τουρκία αδιαφορεί και αγνοεί όλες τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των ΗΠΑ και του ΟΗΕ.
Το πρωί της Τετάρτης (14/10) εμφανίστηκαν μπουλντόζες και εκσκαφείς στην οδό Ανεξαρτησίας και ξεκίνησαν εργασίες στο τμήμα της περιφραγμένης πόλης, για το οποίο στις 20 Ιουλίου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είχε ανακοινώσει πως θα «αποστρατικοποιηθεί και θα ανοίξει πιλοτικά». Την κίνηση είχε στηρίξει και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν που βρισκόταν στα κατεχόμενα για τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της εισβολής.
Τα μηχανήματα ξεκίνησαν καθαριότητα, αναστήλωση, χωματουργικές εργασίες και διόρθωση δρόμων και πεζοδρομίων. Παράλληλα, άνοιξαν φράγματα με σκοπό να ετοιμαστεί η πόλη τις επόμενες εβδομάδες να δοθούν τα ακίνητα στους ιδιοκτήτες τους.
Βίντεο του τουρκοκυπριακού πρακτορείου ειδήσεων Αμμοχώστου, που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει πως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αφαιρεθεί τα συρματοπλέγματα, ενώ μπουλντόζες, μικρά και μεγάλα φορτηγά, αλλά και υπάλληλοι του κατοχικού «δημαρχείου» Αμμοχώστου και στρατιώτες κάνουν εργασίες.
- Αλέξης Τσίπρας: Στις 26 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα - «Τώρα είναι η ώρα»
- Τι θα κάνει ο Akylas μετά τη Eurovision: Πότε κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ
- Η αντίδραση της Σίας Κοσιώνη για το τηλεοπτικό της μέλλον: Το σενάριο που διέψευσε
- Το πιθανό όνομα του κόμματος Καρυστιανού, η σημαία των 76 τ.μ. και η επιμονή Μητσοτάκη για το 2027
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.