Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία παράδοξη υπόθεση έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ, καθώς δύο γυναίκες πέρασαν μήνες μεγαλώνοντας παιδιά που τελικά δεν... ήταν δικά τους αλλά είχε γίνει ιατρικό λάθος σε κλινική αναπαραγωγής στην Καλιφόρνια. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε άρθρο της Guardian, η Daphna Cardinale, ηθοποιός στο επάγγελμα, είπε ότι αυτή και ο σύζυγός της, Alexander, είχαν υποψίες ότι το κορίτσι που γέννησε στα τέλη του 2019 δεν ήταν δικό τους λόγω της πιο σκούρας επιδερμίδας του παιδιού. Ωστόσο, κατέστειλαν τις αμφιβολίες τους επειδή αγάπησαν το μωρό και εμπιστεύτηκαν τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και τους γιατρούς τους.

Όταν έμαθε μήνες αργότερα ότι είχε κυοφορήσει το μωρό ενός άλλου ζευγαριού και ότι μια άλλη γυναίκα κυοφορούσε το δικό της παιδί, αντίστοιχα, της προκλήθηκε ένα διαρκές τραύμα, όπως είπε. «Με κυρίευσαν συναισθήματα φόβου, προδοσίας, θυμού και στενοχώριας», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον σύζυγό της, ανακοινώνοντας παράλληλα πως έχει καταθέσει μήνυση. «Μου έκλεψαν τη δυνατότητα να κουβαλάω το δικό μου παιδί. Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να μεγαλώνει και να δεθώ μαζί της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να νιώσω την κλωτσιά της».

Οι Cardinales κατηγορούν το Κέντρο Αναπαραγωγικής Υγείας της Καλιφόρνιας (CCRH) που εδρεύει στο Λος Αντζελες και τον ιδιοκτήτη του, Dr Eliran Mor, για ιατρικό λάθος, παραβίαση σύμβασης, αμέλεια και απάτη. Απαιτεί τη διεξαγωγή δίκης και ζητά αποζημίωση. Οι δύο άλλοι γονείς που εμπλέκονται στην υπόθεση επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι ενώ σχεδιάζουν αντίστοιχη μήνυση τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον δικηγόρο Adam Wolf, ο οποίος εκπροσωπεί και τους τέσσερις γονείς.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η CCRH εμφύτευσε κατά λάθος το έμβρυο του άλλου ζευγαριού στη Daphna και αντίστοιχα στην άλλη γυναίκα, εμφύτευσε το δικό της έμβρυο. Τα μωρά, και τα δύο κορίτσια, γεννήθηκαν με διαφορά μίας εβδομάδας το Σεπτέμβριο του 2019. Και τα δύο ζευγάρια μεγάλωσαν άθελά τους το λάθος παιδί για σχεδόν τρεις μήνες, προτού οι εξετάσεις DNA επιβεβαιώσουν ότι τα έμβρυα άλλαξαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της μήνυσης.

«Οι Cardinales, συμπεριλαμβανομένης της μικρής τους κόρης, ερωτεύτηκαν αυτό το παιδί και φοβήθηκαν ότι θα τους το έπαιρναν», αναφέρει η μήνυση. «Όλο αυτό το διάστημα, ο Alexander και η Daphna δεν ήξεραν πού βρισκόταν το έμβρυό τους, και έτσι ήταν τρομοκρατημένοι που μια άλλη γυναίκα ήταν έγκυος στο παιδί τους και που το παιδί τους ήταν κάπου έξω στον κόσμο χωρίς αυτoύς». Τα μωρά άλλαξαν και πήγαν στους βιολογικούς τους γονείς τον Ιανουάριο του 2020.