Ένα αγοράκι στις ΗΠΑ γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και μια ημέρα και έγινε έτσι το πιο πρόωρο μωρό στον κόσμο που έχει επιβιώσει, γράφει το BBC στην ιστοσελίδα του. Ο Κέρτις Μινς γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα τον περασμένο χρόνο και ζύγιζε μόλις 420 γραμμάρια. Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε ότι ο Κέρτις, ο οποίος είναι σήμερα 16 μηνών, σημείωσε νέο ρεκόρ.
Ένα τελειόμηνο βρέφος γεννιέται συνήθως στις 40 εβδομάδες επομένως ο Κέρτις είναι σχεδόν 19 εβδομάδες πρόωρος. Την μητέρα του, Μισέλ Μπάτλερ, έπιασαν οι πόνοι και έσπευσε στο νοσοκομείο στις 4 Ιουλίου του 2020 καθώς τα πυροτεχνήματα από τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας φώτιζαν τον ουρανό. Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας έφερε στον κόσμο δίδυμα, τον Κέρτις και την Σάσια, η οποία όμως πέθανε μια ημέρα αργότερα.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως δίνει στους γονείς την ευκαιρία να κρατήσουν τα μικροσκοπικά μωρά τους αγκαλιά για όσο χρόνο αυτά ζήσουν. Αλλά με ποσοστό επιβίωσης μικρότερο του 1%, ο Κέρτις μεταφέρθηκε κατευθείαν στη ΜΕΘ νεογνών. Έπειτα από τρεις μήνες αποσυνδέθηκε από τον αναπνευστήρα και πήρε εξιτήριο τον περασμένο Απρίλιο έπειτα από νοσηλεία 275 ημερών.
Θεραπευτές χρειάστηκε να του μάθουν πώς να αναπνέει και να χρησιμοποιεί το στόμα του για να τρώει. Ο Κέρτις, ο οποίος έχει τρία μεγαλύτερα αδέλφια, εξακολουθεί να χρειάζεται συμπληρωματικό οξυγόνο και καθετήρα σίτισης, αλλά οι γιατροί λένε ότι είναι καλά στην υγεία του. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα βρέφος από το Ουισκόνσιν, ο Ρίτσαρντ Χάτσινσον, ο οποίος γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και δύο ημέρες. Πριν από τον Ρίτσαρντ κάτοχος του ρεκόρ επί 34 χρόνια ήταν ένα βρέφος που είχε γεννηθεί στην Οτάβα του Καναδά στις 21 εβδομάδες και πέντε ημέρες.

- Βιολάντα: Διαρροή αερίου από διαβρωμένους σωλήνες στο υπέδαφος βλέπουν οι Αρχές
- Νεκρό μεταφέρθηκε βρέφος λίγων ημερών στο Παίδων «Αγία Σοφία»
- Η Μενεξιά του MasterChef έπαιξε με διαφορετικό όνομα στο Ρουκ Ζουκ και το X την περίμενε στη γωνία
- Πραγματογνώμονας για το φονικό τροχαίο των οπαδών του ΠΑΟΚ: «Ανεξήγητη η πορεία του οχήματος»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.