Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή (10/12), πέντε τραυματίστηκαν και πολλοί παραμένουν εγκλωβισμένοι αφού οίκος ευγηρίας στο βορειοανατολικό Αρκανσο, στις κεντρικές ΗΠΑ, χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τοπικό αξιωματούχο. Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε τον οίκο ευγηρίας ο οποίος βρίσκεται στην πόλη Μονέτ, κοντά στα σύνορα με τη γειτονική πολιτεία Τενεσί, ήταν ένας από τους πολλούς που δημιουργήθηκαν στην περιοχή, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KAIT.
«Είκοσι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο Monette Manor αυτή τη στιγμή και έχουμε δύο επιβεβαιωμένα θύματα», δήλωσε ο δικαστής της κομητείας Κρέγκχεντ, Μάρβιν Ντέι, στο CNN. Εξάλλου υπάρχουν αναφορές ότι ένας άλλος οίκος ευγηρίας στην πόλη Τρούμαν έχει επίσης υποστεί ζημιές, με την πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία να σπεύδουν στο σημείο, όπως μετέδωσε το KAIT.
Η ισχυρή καταιγίδα που μαίνεται στις κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ από αργά χθες Παρασκευή έχει προκαλέσει τουλάχιστον δύο ανεμοστρόβιλους, σύμφωνα με αξιωματούχους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκτείνονται από την κοιλάδα του Μισισιπή ως το κεντρικό Οχάιο, ενώ η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει ισχυρή προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στις πολιτείες Άρκανσο, Τενεσί, Μιζούρι, Ιλινόι και Ιντιάνα.
- Kάμερες AI σε ελληνική εταιρεία; Τρομακτική αποκάλυψη στο Reddit
- Το ελληνικό ιδιωτικό νησί που πωλείται στην τιμή διαμερίσματος: Ο λόγος πίσω από την «ευκαιρία»
- «Θα λένε ότι είμαι φαρμακόγλωσσα»: Το σχόλιο της Τζίμα για την κριτική Πιερρακάκη σε Τσίπρα
- Γιατί η Αθήνα είναι γεμάτη νεραντζιές - H ιστορία του δέντρου με το ιρανικό όνομα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.