Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αχάριστους» χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσους υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανεργία στην Τουρκία, ενώ ισχυρίστηκε πως όποιος θέλει ψωμί μπορεί να αγοράσει. 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Συνεχίζεται η κατάρρευση της τουρκικής λίρας - Ο Ερντογάν σφυρίζει αδιάφορα

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Ταγίπ Ερντογάν τη δήλωση περί «αχάριστων» την επανέλαβε δύο φορές, ενώ επέμεινε στη δική του οικονομική θεωρία, σημειώνοντας ότι «τον λαό μου θα τον φέρω στο σημείο που αξίζει».«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στον στόχο μας να καταστήσουμε την Τουρκία μία από τις 10 κορυφαίες οικονομίες του κόσμου» ανέφερε ο Ερντογάν σε τελετή εγκαινίων στη νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ τα ποσοστά αποδοχής του Τούρκου προέδρου μειώθηκαν κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες τον Δεκέμβριο, με μόνο το 38,6% να δηλώνει ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο ηγέτης ασκεί τα καθήκοντά του, σύμφωνα με νέα μηνιαία έρευνα της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Metropoll. Όπως αναφέρει το ahvalnews.com, πάνω από το 57% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος διοικεί τη χώρα, σύμφωνα με την έρευνα Turkey's Pulse December 2021, την οποία δημοσίευσε η Metropoll μέσω Twitter.