Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου Γκαλεάτσι του Μιλάνου, Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο, είναι της άποψης ότι στη φάση αυτή είναι ασφαλέστερο να αναβάλλονται οι θεραπείες μη εμβολιασμένων ασθενών, εκτός και αν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά.
Κληθείς να σχολιάσει σειρά δημοσιευμάτων, ο Πρελιάσκο υπογράμμισε ότι στην ουσία οι μη εμβολιασμένοι ασθενείς αποτελούν μια νέα ευπαθή ομάδα και ότι η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το σύνολο των πολιτών που θεραπεύονται στους νοσοκομειακούς θαλάμους.
«Θεραπεύουμε τους ανεμβολίαστους ασθενείς όταν παρουσιάζουν επείγοντα προβλήματα υγείας. Όταν δεν ανήκουν στα επείγοντα περιστατικά, αναβάλλουμε τις θεραπείες τους. Ελπίζουμε να μπορέσουν να έρθουν στο νοσοκομείο σε έναν μήνα, όταν τα κρούσματα κορονοϊού δεν θα είναι σε έξαρση», πρόσθεσε ο Ιταλός καθηγητής ιολογίας.
Σύμφωνα με τον Τύπο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, λόγω της θέσης του αυτής, ο συγκεκριμένος επιστήμονας έγινε στόχος προπηλακισμών και απειλών από αντιεμβολιαστές και αρνητές. Κάποιοι, μάλιστα, δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του σπιτιού του και τον αριθμό τηλεφώνου του.
Πολλοί σχολιαστές, πάντως, αναφέρουν ότι, λόγω και της στάσης των πολιτών που αρνούνται να εμβολιαστούν, με το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού αναβλήθηκαν εξετάσεις και αγωγές πολλών καρκινοπαθών, οι οποίοι κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν αρνητικές επιπτώσεις στην κατάσταση της υγείας τους.
- Κάντο όπως τα Τρίκαλα: Πώς η πόλη έγινε «ανοιχτή γκαλερί που ανήκει σε όλους»
- Σελένα Γκόμεζ: «Η γυναίκα μου είναι φωτιά» της έγραψε ο σύζυγός της - Τη φλέρταρε διαδικτυακά
- Γιώργος Γιαννόπουλος: «Αυτονόητο ήταν το bullying, γιατί ήμουν ο αδελφός της ανάπηρης»
- Η Σάρον Στόουν έκοψε για έναν μήνα τη μαριχουάνα και δηλώνει άρρωστη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.