Νευρική ήταν η πρώτη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την άφιξη των έξι Rafale στην Ελλάδα και για τις φρεγάτες Belharra, που αναμένεται να παραλάβει η χώρα μέχρι το 2026. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι η Ελλάδα αγοράζει διάφορα από τη Γαλλία και τόνισε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη για τον ΣΚΑΪ, ότι η Τουρκία «πρέπει» να ενισχυθεί. Σημείωσε δε ότι η Ελλάδα κάνει διάφορους υπολογισμούς στην περιοχή.
Διαβάστε ακόμη: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Ρωσία θα ήταν απερίσκεπτη να εισβάλει στην Ουκρανία
«Η Τουρκία αναπτύσσεται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν, ισχυροποιείται και είμαστε υποχρεωμένοι να ενισχυθούμε. Διότι στην περιοχή μας, σε διάφορα μέρη, υπάρχουν κάποιοι που έχουν δικούς τους υπολογισμούς. Κυρίως η Ελλάδα, η οποία αγοράζει διάφορα πράγματα από τη Γαλλία και από άλλα μέρη. Εμείς είμαστε σε μια προσπάθεια να έχουμε τη δική μας αυτοδυναμία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
- Ο «σφαγέας» της Άρτας: Από ένα κέρασμα στο καφενείο, σκότωσε έξι συγχωριανούς του
- Φόβοι νέας ανάφλεξης και έκρηξης στη «Βιολάντα»: Το έδαφος έχει εμποτιστεί με προπάνιο
- Ηράκλειο: Καρέ καρέ η «κινηματογραφική» σύλληψη ζευγαριού για 14 διαρρήξεις
- Ένας άγνωστος μικρός δρόμος στο κέντρο έγινε το νέο στέκι της νυχτερινής Αθήνας
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.