«Μήνυμα» στον Λουκασένκο έστειλε η Ευρώπη. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τον Λευκορώσο ομόλογό του να απαιτήσει την άμεση απόσυρση από τη χώρα του των ρωσικών στρατευμάτων, τα οποία συμμετέχουν στην επίθεση της Μόσχας κατά της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της γαλλικής προεδρίας.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας έκανε λόγο για «μονομερή και άδικο πόλεμο» και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας με τη διεθνή κοινότητα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία. «Η Λευκορωσία θα πρέπει να αρνηθεί να γίνει υποτελής της Ρωσίας και de facto συνεργός της στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας», τόνισε ο Μακρόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Λουκασένκο φέρεται να χαρακτήρισε «fake news» τις αναφορές για ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας.
- Έκρηξη στα Εξαμίλια: Τρεις συλλήψεις για την τραγωδία στο εργοστάσιο
- Ο Τραμπ έκανε τη νύχτα-μέρα: Η ανύπαρκτη ιστορία που παρουσίασε ως πραγματικό γεγονός
- Η νέα ημερομηνία των εκλογών, η εκτίμηση του Ανδρουλάκη και τα καλά νέα για το βουνό των Θεών
- Οι κοσμογονικές αλλαγές στον ΑΝΤ1 και η «Σιδηρία Κυρία» που βρίσκεται μια ανάσα μακριά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.