Για αποστολή μισθοφόρων, τρομοκρατών όπως χαρακτηριστικά τους αναφέρουν, στην Ουκρανία με σκοπό να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον πρωθυπουργό Ντένις Σμίγκαλ καθώς και τον αξιωματούχος Αντρέι Ερμάκ κάνουν λόγο οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας. Όπως σημειώνουν οι συγκεκριμένοι μισθοφόροι ανήκουν στην ομάδα Wagner και λαμβάνουν εντολές από τον κύκλο του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Διαβάστε ακόμη: Γεβγκένι Πριγκοζίν: Το αφεντικό της Wagner στρατολογεί Σύρους μισθοφόρους για τον Πούτιν
Στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών του Υπουργείου Αμυνας αναφέρει πως ο ίδιος ο Πούτιν διέταξε προσωπικά τη νέα αυτή επίθεση και σημειώνει πως όλες οι αντίστοιχες προηγούμενες απόπειρες κατέληξαν σε αποτυχία με την εξόντωση των μισθοφόρων. Τονίζεται, δε, πως ο ουκρανικός στρατός και οι ειδικές υπηρεσίες γνωρίζουν τα σχέδια του Κρεμλίνου και έχουν προετοιμαστεί ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε τέτοια κίνηση.
- Όσκαρ 2026: Ο θρίαμβος της ταινίας «Η μια μάχη μετά την άλλη» και όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά
- Βγαίνει μπροστά ο Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη - Τα μηνύματα που πρόκειται να στείλει
- Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας: Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα - Πότε αναμένεται βελτίωση
- H ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη ανάμεσα στις παρουσιάστριες του Real View - Μειώνεται η διάρκεια και... οι μισθοί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.