Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τρομερή ιστορία με τους Ουκρανούς ναύτες που υπερασπίζονταν το Φιδονήσι και δεν δέχτηκαν να παραδοθούν στους Ρώσους στρατιώτες απαντώντας «άντε γ@@@σου», αρχικά είχαν θεωρηθεί νεκροί, όμως, μετά από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι απελευθερώθηκαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία αφού κρατούνταν από τους Ρώσους.

Την είδηση έκανε γνωστή η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερέστσουκ. Όπως ενημέρωσε, η Ουκρανία απελευθέρωσε 11 Ρώσους πολίτες που είχε διασώσει από ένα βυθισμένο πλοίο κοντά στην Οδησσό σε αντάλλαγμα για τους 19 πολίτες ναύτες από το Φιδονήσι, οι οποίοι συνελήφθησαν στην αρχή της ρωσικής εισβολής.

Διαβάστε ακόμη: Κιμ Γιονγκ Ουν: Δίνει εντολή για εκτόξευση πυραύλου στη Βόρεια Κορέα και πανηγυρίζει

Οι ναύτες αιχμαλωτίστηκαν στο Φιδονήσι στις πρώτες ώρες της εισβολής της Ρωσίας αφού τους τελείωσαν τα πυρομαχικά, αν και αρνήθηκαν να παραδοθούν. Τότε, τον γύρο του κόσμου είχε κάνει η απάντησή τους στους Ρώσους που τους κάλεσαν να δηλώσουν ότι παραδίδονται: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, «άντε γ@@@σου», ήταν η απάντησή τους που έγινε viral, ακόμα και σε γραμματόσημο!