Μενού
  • Α-
  • Α+

Θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ έγιναν για ακόμη μία φορά οι στρατιωτικές παρελάσεις που έλαβαν χώρα στα ελληνικά νησιά την 25η Μαρτίου. Μάλιστα, δημοσιογράφοι έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν «πρόκληση» την παρέλαση στη Σάμο αφού υποστήριξαν πως το νησί «πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο». 

Δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου A Haber χαρακτήρισαν «πρόκληση» την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στη Σάμο: «Η Ελλάδα παρά τις θετικές προσπάθειες της Τουρκίας, για μία ακόμη φορά έκανε βήμα που θα κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο. Στο νησί Σάμος που σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο, οργάνωσε στρατιωτική παρέλαση (…) Η τελευταία πρόκληση έγινε στο νησί Σάμος. Μονάδες ειδικών δυνάμεων που αποβιβάστηκαν στο νησί έκαναν στρατιωτική παρέλαση». 

Διαβάστε ακόμη: 25η Μαρτίου: Ουκρανοί πρόσφυγες με την ελληνική σημαία στην παρέλαση της Πάτρας

Ασχολίαστες δεν έμειναν και οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, και νυν συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους επειδή σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως: «τα ελληνικά άρματα μάχης υπερέχουν των τουρκικών ειδικά στον Έβρο, μοναδικό σημείο χερσαίο συνόρων». «Ο Στεφανής παραβίασε το διεθνές δίκαιο και απείλησε την άγκυρα», λένε οι Τούρκοι. «Ενώ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, υποστήριξε πως τα ελληνικά άρματα μάχης μπορούν να χτυπήσουν τα τουρκικά άρματα από 6 χιλιόμετρα απόσταση. Παραβίασε το διεθνές δίκαιο και απείλησε την Άγκυρα. Οι προκλήσεις της Ελλάδας προς την Τουρκία, ακολουθούν η μία την άλλη» σχολίασε η δημοσιογράφος, παρουσιάζοντας σχετικό ρεπορτάζ.