Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα ήχησαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα για αεροπορική επιδρομή. «Προσοχή! Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram. Οι ουκρανικές αρχές έχουν προτρέψει τους κατοίκους να μην αγνοούν τις προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων.
Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ρίβνε, στη βορειοδυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση κατά την οποία χτυπήθηκε μια δεξαμενή πετρελαίου στην περιοχή.
Σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στο διαδίκτυο, ο κυβερνήτης Βιτάλι Κοβάλ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει στο σημείο, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ουκρανία: 1.099 άμαχοι εγκατέλειψαν την Κυριακή τις πολιορκημένες πόλεις της χώρας
Συνολικά 1.099 πολίτες εγκατέλειψαν την Κυριακή τις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων, όπως δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της ουκρανικής κυβέρνησης.
Ο Κιρίλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας, ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι 586 άμαχοι έφυγαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα από την πολιορκημένη Μαριούπολη, ενώ άλλοι 513 απομακρύνθηκαν με λεωφορεία από την περιοχή του Λουχάνσκ.
- Στέφανος Τραχανάς: «Η επιστήμη δεν με παρηγορεί απέναντι στο θάνατο»
- Duffy: Η τραγουδίστρια του Mercy εμφανίστηκε δημόσια 16 χρόνια μετά την απαγωγή και τον βιασμό της
- Πορτοσάλτε για Μητσοτάκη και εκλογές: «Αν αυτό το λέτε σοβαρότητα, εγώ πάω πάσο»
- Λόπεζ: «Θα έκανα σεξ με οποιονδήποτε από τους ηθοποιούς της ταινίας True Romance»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.