Τα μεγάλα εργοστάσια με έδρα τη Σαγκάη που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, λόγω του αυστηρού lockdown, που ισχύει στην περιοχή, ετοιμάζονται να λειτουργήσουν και πάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, εταιρείες κολοσσοί μεταξύ των οποίων η Tesla άρχισαν τη Δευτέρα να προετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά τα εργοστάσιά τους.
Διαβάστε ακόμη: «Ελπίζω να μην μας κρύβουν κάτι»: Ανησυχία για τη Σαγκάη που ανακοίνωσε τους πρώτους θανάτους μετά την επιβολή lockdown
Το lockdwon και τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας σε άλλα μέρη της χώρας έχουν πλήξει την οικονομία και έχουν κλονίσει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Οι 25 εκατομμύρια άνθρωποι της Σαγκάης έχουν έχουν να αντιμετωπίσουν απώλειες εισοδήματος, έλλειψη σταθερών προμηθειών τροφίμων, χωρισμό οικογενειών και κακές συνθήκες στα κέντρα καραντίνας.
Η Tesla ανακάλεσε εργαζομένους στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη για να προετοιμαστεί για την επανεκκίνηση, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters. Η SAIC Motor, η αντιπρόσωπος της Volkswagen και της General Motors, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να προετοιμάζονται για την επανέναρξη της παραγωγής τη Δευτέρα.
Η Σαγκάη στοχεύει να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού εκτός των περιοχών που έχουν τεθεί σε καραντίνα μέχρι την Τετάρτη, ένας φιλόδοξος στόχος που αν επαληθευθεί, θα επιτρέψει περαιτέρω χαλάρωση του lockdown.
- Όσκαρ 2026: Ο θρίαμβος της ταινίας «Η μια μάχη μετά την άλλη» και όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά
- Βγαίνει μπροστά ο Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη - Τα μηνύματα που πρόκειται να στείλει
- Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας: Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα - Πότε αναμένεται βελτίωση
- H ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη ανάμεσα στις παρουσιάστριες του Real View - Μειώνεται η διάρκεια και... οι μισθοί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.